Yrvaket.

Godmorgon!

Tapp, tapp, tapp....... flås, flås, flås.....tapp, tapp, tapp.......flås, flås flås.....

Klockan är strax efter fem. En nos två centimeter från min näsa. Två bedjande ögon försöker övertyga mig om att dagen har börjat. Grannens hund tycks dela Doris åsikt och har börjat sin morgonkonsert. Här pratar vi inte ett och annat vov. Nejdå. Varje skall dras ut i det oändliga och går upp i falsett. Fan, du skulle utan vidare kunna få en karriär på operan. Givetvis sätter detta igång grannen på andra hållets hundar och det låter som om dom övar på "fångarnas kör"!

Jag kör ner huvudet lite djupare i kudden och drar täcket högre upp. In under täcket kommer den där nosen som nu knuffar lite kärleksfullt på min näsa. Hon suckar då ingen reaktion kommer från mig och övergår till vankandet igen.
tapp, tapp, tapp.....flås, flås, flås.... Nu är jag så klart vaken. Kanske hon behöver gå ut. Lite ont i magen. Upp och släpper ut henne i trädgården. Hon skjuter iväg som en kanon bara för att stämma in i de andras hundarnas kör. Nej du din .....! Om jag inte var ordentligt vaken innan så blir jag det när tårna träffar det frusna gräset. Kallt!! Får tag i den sjungande hunden och önskar alla grannhundarna åt stället som är varmt där det står en hornprydd jävul och hälsar välkommen. Inte hade Doris ont i magen. Hon var bara sugen på att sjunga hon också. Jag uppskattar inte skönsången!

In genom dörren och beordrar hundrackaren upp i sängen. Ligg, sov! Trodde du ja matte. Hon åååålar sig runt i sängen som en akrobatartist på cirkus. Hit och dit. Upp och ner. In under täcket. Över huvudkudden. Försöker charma mig med sina konster. Stannar upp. Slickar mina kalla fötter så skinnet håller på att gå av. Ålar upp och lägger sitt söta huvud tätt intill mitt och fortsätter reningsprocessen genom att slicka varje mm av mitt ansikte. Buff, buff kom igen matte. Jag har sovit färdigt.

Över sängkanten kikar ett sömnigt ansikte upp. Selma har vaknat av allt stök. Är man vaken är man hungrig är hennes melodi. Detta talar hon om i långa meningar som alla avslutas med ett fnys och så var min morgondusch avklarad. Nu har jag rena fötter, rent ansikte och är väldigt vaken. Klockan är halv sju och jag ger upp.

Lördagen har börjat. Lite tidigare än jag tänkt mig.

Ha en underbar dag!

Kram

27 okt 2012

Comments powered by Disqus