Ett år äldre.

Då har man blivit ett år äldre. Igen. Jag tror första gången jag suckade över att jag var på väg över kanten på livets klippa fyllde jag 30. Det är 26 år sedan. Inte har jag tippat över kanten och inte känner jag mig ett enda dugg äldre idag än då. Inga käppar behövs och enligt min mor, som snart är 90, är jag rena ungdomen. Knappt torr bakom öronen. Undrar hur det är att vara torr bakom öronen och hur det känns? Jag tycker det är lite tvärt om. När jag var 20 ville jag inget hellre än att alla skulle uppfatta mig som väldigt vuxen och seriös. När jag fyllde 40 kom tatueringarna och sönderrklippta jeans. Med andra ord verkar jag göra allting baklänges. Akta er. När den här ständiga ungdomen fyller 60 är det dags för mig att träda in i punkens värld. Färga håret lila på toppen och raka sidorna. Jag kröner förmodligen alltihop med en säkerhetsnål i ögonbrynet.

Allvarligt talat. Det är bara siffror. Jag skiter fullständigt i hur gammal jag blev den här gången. Nästa år kommer jag att säga samma sak. Det är bara siffror. Jag bryr mig inte. Sa hon och satte lite extra mascara på fransarna. Alltid lurar det någon. Lite bryr jag mig nog annars hade jag inte bloggat ett enda ord om detta. Det faktum att jag nog inte vill bli äldre i alla fall. Det är så bra som det är. Jag är nöjd. Kan vi inte stanna hjulet en liten stund. Det snurrar för fort. Jag hinner inte med. Det är ingen fara för min egen del men andra kanske börjar tycka att jag uppnått den där åldern då man anses helt plötsligt vara lite mindre vetande än andra som är yngre och snyggare. Det verkar som om det någonstans finns en sådan gräns. Undrar var den går. Jag får väl se om någon börjar prata med mig som om jag var ett litet barn igen. Det är nog tecknet.

Skit i det nu. Fina guldörhänge har jag fått av min älskade man i present tillsammans med en fin flaska vin som jag planerar dricka ikväl tillsammans med lite god mat och firandet fortsätter imorgon med brunch tillsammans med de barn som finns inom landets gränser. Vi gör som de kungliga. Firar i dagarna tre.

28 jun 2013