Vintermorgon

Godmorgon!

                                         tobidvik-vinter-003.jpg

Börjar med en vacker vinterbild från Tobisvik. En gammal bild från en vinter som var lång, snörik och väldigt kall. Inatt har det fallit lite snö och hundarna blev överlyckliga när de kom ut i morgonmörkret. Ett rullande inleddes som jag tror varade en hel kvart. Lätt överdrivet men jisses vad dessa hundar kan rulla. Doris blev så glad att hon glömde att man inte får springa in i nästa hage och tog ett svanhopp över stengärdet och rusade runt som en ren idiot hur länge som helst. Tänk att lite snö kan göra någon så glad. Jag är inte lika glad men visst lyser det upp. Det är absolut vackrare än det grå trista som varit hittills. Så. Ok då. Vi kör väl lite snö ett tag nu då. Men bara lite. Det räcker så här. Jag kan fortfarande gå som jag vill på markerna häromkring. Så jippy, det har snöat inatt. :)

En fördel med snö är att jag ser spåren från djuren och kan åtminstone lite lättare vara beredd när hundarna får upp ett spår och därmed träna skvallerträning lite lättare. Det är vinterns projekt. Skvallra när du får upp spår istället för att ge dig iväg. Ett förmodligen livslångt projekt med Doris men man kan ju alltid försöka. Kanske vi kan lämna långlinan hemma en vacker dag.

Köket är i full fart här på morgonen. Det bakas lussekatter för fulla muggar. De ska vara klara tills vi ska fika efter kursen här hemma idag. Det blir många vovvar och människor här hemma och alla vill ha varmt kaffe med tilltugg. Var vi ska sätta alla har jag ingen aning om men som man säger: finns det hjärterum finns det stjärterum. Vi får väl ta till golvet om det kniper. Det spelar ingen roll. Stämningen är alltid på topp så det löser sig.

Jag har egentligen inget vettigt att orda om idag. Fingrarna spelar över tangenterna i fritt fall. Det är en bra början på dagen och jag är säker på att den fortsätter likadant. Kursen på Arken i Korsholm är planerad och klar. Hundspråkskursen planeras aldrig. Den flyter omkring som det blir. Hundarna ligger och sover och laddar för dagens aktivitet. Jag sitter här och mannen springer omkring som den tomtenisse han alltid blir inför julens bestyr. Det blir en bra dag även idag.

Ha en underbar dag!

Kram

2 dec 2012

Comments powered by Disqus