Vill ha!

Godmorgon!

Jag vill ha valp! Inte egentligen för att jag vill ha en valp utan för att jag skulle så väl behöva en hund till i jobbet. Det låter inte så bra när man säger det så men det hade varit bra med en hund till som funkar så Doris fick vila emellanåt. Jag märker att det blir lite för mycket för henne att jobba fyra dagar i sträck. Hon måste vila och jag står utan hund på lektionen. Inte för att lektionern blir direkt lidande men det är alltid bättre att ha en hund att visa med.

Det är då järnviljan måste tas till. Jag ska inte ha fyra hundar. Även om två av dem går hemma och lever ett inte allför aktivt liv så ska dom aktiveras och ha sin plats.  Dom är dessutom inte utan problem vilket ställer till det för mig.  Jag fattar inte hur dom gör som har fler hundar än jag har. Hur hinner dom med? Eller är det bara mitt obefogade dåliga samvete som ställer till det? Jag tror nog att mina hundar har det ganska bra. Allihop.

Det är alltid roligt att leka med tanken på nästa hund. Vad skulle jag välja? Alla tror nog att det är självklart att jag skulle välja golden men se det är det inte alls. Det är inte alldeles enkelt att få tag i en riktigt fin golden idag. Dessutom tror jag att jag skulle välja en lite mindre hund nästa gång.

Det finns så otroligt många fina raser där ute som jag skulle vilja ha. Jag träffar så många fina hundar i jobbet och skulle inte få det alldeles enkelt att välja. Först måste man välja typ: jakthund, vallare, sällskapshund, brukshund......Redan där är valet svårt för mig! Jag älskar goldens fart och robusthet i naturen. En golden som sträcker ut över stock och sten är det vackraste som finns! Men där har man jakten. En lite mindre hund i jakthundskategorin är cairnterriern som jag haft tidigare och där kärleken till denna ras vaknat igen i en av de hundar som går kurs hos mig just nu. Underbara Zamson. Jag älskar honom och han älskar faktiskt mig också.

Oavsett vad jag skulle välja måste hunden passa min aktivitet. Den måste vara robust och tåla vara ute i alla sorters väder för det är jag. Ganska många småhundar går bort där.  Den måste vara lättjobbad och social. Det passar inte så bra att stå med en hund som är osocial på kurserna. Där försvann en del raser även där. Den kanske inte ska slemma ner mina kunder. Sorry Harry. Ingen mastiff. Jag skulle kunna fortsätta en stund och det är nog så att jag skulle komma fram till golden igen i alla fall. Eller eventuellt cairnterrier. Tror att det är bäst att inte snegla på för många raser. Då blir jag bara förvirrad och får beslutsångest.

Men vänta nu. Jag ska inte ha någon hund. Jag har så det räcker här hemma redan. Men det var det där med att jag behöver en arbetshund..................

Ha en underbar dag!

Kram

13 sep 2013

Comments powered by Disqus