Vildsvin! Pang!

Jag är mest glad för att jag faktiskt kan säga Godmorgon idag. Igår krockade jag med ett vildsvin i 110 km/tim och med tanke på hur bilen krängde innan jag fick stopp på den och hur nära diket kändes i den hastigheten så är jag glad att jag inte körde av vägen och landade på taket.

På en hundradels sekund ändrades allting kändes det som. Jag var glad i hågen på väg hem från jobb där jag avslutat två kurser med, som alltid, trevliga deltagare. Det hade gått så bra allting och vi fikade och hade så trevligt innan vi skildes för denna gången och jag skulle köra hem.

Jag var på väldigt gott humör för på dagen hade vi fått besked som lite åt rätt håll löser en del knutar på allting som är på gång nu. Jag hade äveen haft besök av son med sambo och mitt lilla nya barnbarn. Jag mådde väldigt bra.

Jag satt och smånynnade för mig själv och sedan var det inte som vanligt längre. Pang! En stor rackare var det. Dog gjorde han omedelbart. Mitt i fronten tog han. Kylaren sprang läck och min bil står inte riktigt att känna igen. Bilen krängde våldsamt som sagt och jag hade allt sjå i världen för att få stopp på den. Otäckt är bara förnamnet. Hit och dit for jag. Diket kändes otäckt nära innan allt stannade och jag krampaktigt höll i ratten och undrade vad fan som hände.

Snälla människor stannade och hjälpte mig att ringa polisen som dök upp väldigt fort. På vägen låg ett stort dött vildsvin som blev påkört många gånger innan polisen kom. Inte en enda bil saktade ner det minsta lilla trots att vi stod två bilar med varningsblinkers på och ett stort dött djur på vägen. Fy skäms på er allihop! Tusen tack ni snälla, snälla människor som stannade och hjälpte en chockad kvinna.

Bärgaren kom. Polisen körde mig till Gårdstånga där min käre man hämtade mig. Jag åkte hem med värkande händer och kunde gråta ut lite. Hur allting blir nu med kursstarter på måndag och bilen på, i bästa fall verkstad och inte skroten, vet jag inte. Det löser sig väl på något sätt.

13 mar 2014