Ni är fantastiska!

Godmorgon!

Efter önskemål från kunder lade jag in en extra socialiseringsträff på söndag och anmälningarna kom igång direkt. Snabbt blev det bara ett par platser kvar och detta får mig att fundera över vad som gör detta. Just denna "kurs" är väldigt kravlös även om hundarna lär sig massor av varandra framför allt. Ägarna lär sig mycket av att studera sina hundar lite lätt guidade av mig på vad de ska titta efter. Hundens språk och signaler är som de flesta vet av stort intresse för mig.

Ja, där svarade jag väl själv antar jag men vi jobbar ofta inte så mycket och det är det som är lite intressant. Jag står och studerar deltagarna och de myser. Ja, myser av att titta på sina hundar när de bara har roligt. Man står och pratar hund och det är väldigt avslappnat och trevligt. Jag blir alltid lite varm om hjärtat av hur mån man är om att hundarna ska få ha det så bra som möjligt. Man kör långt för att ge hunden detta. Jag bor ju inte så nära stan precis.

Så. Detta blogginlägg är till alla er som brukar komma på mina söndagsträffar. Ni är fantastiska. Ni är de bästa hundägare som tänkas kan. Den kärlek och omsorg jag ser när ni kommer med era hundar önskar man att alla hundar fick ha. Välskötta hundar spatserar in i min trädgård. Alla har väl något litet eller ibland större problem och ni är alla så måna om att komma tillrätta med detta. Ni ger era hundar så mycket av er själva. Ibland får jag säga till lite när omsorgen blir lite för mycket men hellre det än att ni inte brydde er.

Den glädje man ser när framsteg görs är rörande. Jag har stått med deltagare som med tårar i ögonen varit så lyckliga när något gått åt rätt håll och man känner att man är på väg att lösa knutar som känts jobbiga. För att man har jobbat!  Allt för att hunden ska må bra i första hand. Att man sen får ett behagligare hundägande verkar komma i andra hand. Hundens välmående går i första hand. Heder åt er mina kära vänner. Ja, ni känns mer som vänner än deltagare. När någon av er gör ett uppehåll i kurserna känns det nästan som att förlora en vän. När ni kommer tillbaka igen blir jag nästan lite löjligt glad. Så är det.

Jag ser blickarna ni ger era hundar. Jag hör skratten när hunden gör något roligt. Jag känner oron när något problem uppstår. Jag ser kärleken när ni kramar era hundar.

Kärlek, engagemang, omsorg, empati är epitet jag gärna sätter på er allihop. Ni är fantastiska!

Ha en underbar dag!

Kram

 

 

4 jan 2013

Comments powered by Disqus