Veterinärbesök.

Godmorgon!

Här skulle vi göra första veterinärbesöket så trevlig som möjligt så liten lagottotös inte skulle få alltför dålig bild av detta. Jo men visst!

Bildresultat för åska

 

 

Det började med att det åskade så man trodde Tor hade utökat sitt förråd och skaffat fler hammare och banka med! Då kan man inte lämna Doris hemma och hennes uppfattning om djurkliniker är så där kan man säga. Lägg på en oro över dönandet på himlen så kan alla tänka sig hur lugnt det blev. Not!

Nåja, liten Gina verkade inte bry sig så mycket om Doris oro så vi sladdade in på parkeringen så det stänkte i de enorma vattenpölar som bildats av åskregnet. Ut med två hundar, en ryggsäck och koppel som givetvis trasslat in sig i varandra. Då! Pang! Shit! Vi blev lika rädda alla tre även om jag nog lyckades dölja det ganska bra. Hjälpte inte. Nu stod jag med två hundar som vägrade samarbeta och bara ville in i bilen igen.

Lyckades ta mig in genom dörrarna och fram till disken för att anmäla vår något stökiga ankomst. Började få lite ordning på det mesta. Även hundarna. Flåsande Doris. Gina....lade sig ner och somnade vid mina fötter. Puh! Det här kanske inte blir så illa ändå.

En söt och trevlig veterinär kom och hämtade oss. Började med att gulla med italienskan och matte såg på med gillande min. Gina tyckte veterinären var helt ok och stod så fint på bordet vi lyfte upp henne på. Kanylen gick in och lagotton sa inte ett knyst. Tummen upp!

Då öppnade matte sin stora tr...t! "Vill du titta i öronen på henne också? Hon har lite mer svart gojs än jag är riktigt bekväm med. Bara för att kolla. Tror inte att det är något. Hon ruskar inte på huvudet eller verkar det minsta besvärad men för säkerhet skull."

Lite röd  sa veterinär. Kanske vi ska kolla med ett labbprov. Jo, det ville jag nog. För säkerhets skull. Vid det här laget var liten Gina inte kompis med varken mig eller veterinären och blängde på oss med sina gröna ögon.

Öroninflammation på båda öronen. Ingen liten inflammation inte. Här gör vi inget halvhjärtat inte. Lite konstigt är det att hon inte visat någonting. Gör fortfarande inte det. Utom när jag ska droppa medicin i örat. Inte populärt.

Så. Vårt första veterinärbesök blev inte den trevliga upplevelse jag planerat för. Det är sällan det blir som man tänkt sig. Nu håller vi tummarna för att detta inte satt sig men hon är ju en cool tjej så det är nog ingen fara.

Matte var blöt utanpå kläderna av regn och innanför av svett när vi gick därifrån betydligt fattigare än vi tänkt oss. Vilken tur att man öppnade den där stora tr...ten!

Ha en underbar dag!

Kram

 

5 sep 2015

Comments powered by Disqus