Vemodets och glädjens vecka.

Godmorgon!

Jaha, då är man igång igen med de eviga sockerkakorna. Det enda jag med säkerhet kan baka. Jag övar mycket. Avslutningsveckan bakas dem varje dag. Doris är glad eftersom hon får en bit sockerkaka i lön på varje kurs. Det är som vanligt lite vemodigt i avslutningsveckan. Men, och det är där glädjen kommer in, de allra flesta har valt att anmäla till fortsatt kurs i augusti. Jag är så fruktansvärt glad för detta. Jag går på semester i trygg vetskap om att det är gott om anmälningar till kurserna när jag kommer tillbaka. Om du läser min blogg, vill gå kurs i augusti och ännu inte anmält, kanske du ska ta tag i det nu för att det börjar bli trångt på en del kurser. Jättekul för mig men som vanligt lite stressande. Jag vill ju så gärna att alla ska få plats. Med nio kursstarter kan jag inte lägga in fler kurser. Då går jag på knäna och jag är redan ganska liten och behöver inte bli kortare. :)

Trots att så många valt att fortsätta på kurs efter semestern så är det ändå några som valt att inte göra det och där finns det en del hundar som jag vill ta med mig hem. Det är så jobbigt. Varenda gång. Framför allt om det är valpar. Dessa söta små valpar som var så förvirrade när de kom första gången och som växt så och blivit så mycket säkrare när de kommer studsande in genom grinden. Dom kommer jag att sakna. En del hundar som gått väldigt mycket kurs hos mig och nu valt att av en eller annan anledning avsluta kursandet. Dom är det extra svårt att släppa. Dom känns nästan som mina hundar. För att inte tala om ägarna som känns mer som vänner än kunder.  Så svårt.

Nu ska jag inte sjunka ner i vemodets djup utan vara tacksam och glad för att jag kan gå på semester i trygg förvissning om att jag har gott om jobb när jag kommer tillbaka.

Nu ska det vispas ihop en sockerkaka här hemma. En blandkurs ska avslutas i kväll. Nytt vemod och mer glädje.

Ha en underbar dag!

Kram

3 jul 2013

Comments powered by Disqus