Varning för hög självkänsla!

Godmorgon!

Bildresultat för självkänsla

På senare tid har jag fått en del mail från personer som verkligen fått mitt ego att må hur gott som helst. Det är lite lustigt för det här brukar komma i perioder. För det mesta är det mail där man behöver hjälp av olika slag och det är hur kul som helst.  Nu har det varit en period av mail som gör att man mår så jäkla gott så det finns inte.

Det handlar nästan alltid om samma sak. Man är så nöjd med sin hunds utveckling. Antingen har man börjat komma tillrätta med de stora bekymmerna eller så har man bara kommit en bit på vägen i jobbet med att forma fram den hund man vill leva tillsammans med så länge som möjligt. Båda lika viktiga!

Jag tänker vara lite självgod och säga att jag, med den erfarenhet och kunskap jag trots allt besitter, har en hel del i att det går framåt.  Jag skäms inte ett dugg för att säga detta. Kvitto på detta får jag via mail! Oavsett om jag har en del i det eller inte så är det så folk uppfattar det och det gör mig inte så lite stolt. Jag har lyckats förmedla det som behövs för att man ska komma en bit på vägen.

Jag har förmågan att komma ihåg vad var och en behöver. Det kan jag för att jag har intresset av att göra det. Ingen går under min radar. Jag försöker se alla. Uppenbarligen lyckas jag en hel del. Alla dessa mail med personer som tackar och kramar gör att jag inte har ett dugg svårt att hålla orken uppe. Hur jobbigt det än är utanför träningsplanen.

Men!

Det handlar inte om mig egentligen. Möjligen är jag bra på att peppa och inspirera deltagare till att jobba mellan lektionerna. Det är nämligen vad det handlar om! Hur mycket jag än engagerar mig, peppar och stöttar så är det den insats och engegemang hundägaren gör och har som är det viktigaste! Jag träffar personer varje dag som vill ge mig credit för att dom kommer framåt i träningen. Det är bara en liten del i det hela.  Och här kommer det en viktig grej:

Det spelar ingen roll hur mycket kunskap jag har som jag försöker förmedla. Om inte du tar till dig det jag säger och jobbar, jobbar och åter jobbar så är min insats inte så mycket värd. Det handlar om samspel. Vi måste vara i synk. Vi måste dra åt samma håll.

Jag kan visserligen bidra med min kunskap och den är jag väldigt stolt över men mottagaren måste bidra med sitt engegemang, känslan för det man gör och viljan att komma i mål med det man vill lära sin hund.

Det har jag många deltagare och kära kunder som vill och gör. Det är det som gör att jag kan få tacksamma mail för att jag hjälpt dem att komma vidare med sina hundar.

Det är jag jäkligt stolt över. Det skäms jag inte ett enda dugg för. Jag har jobbat hårt för den kunskap jag har idag. Det tänker jag lägga i min vagga av självkänsla som kan vara dålig på många sätt men inte vad gäller hundar och deras träning.

Ha en underbar dag!

Kram

 

 

15 apr 2015

Comments powered by Disqus