Framsteg.

Godmorgon!

Vilken nyttig och bra lektion vi hade igår. Kalla det skryt eller vad man vill. Jag fick ihop det riktigt bra. Jag körde ett smakprov på min nya kurs som har premiär i augusti. Relation och samarbete. Igår testade vi lite ur den på blandkursen i form av hantering och förtroendeövningar och även om en del hundar som, gått många kurser hos mig och gjort en del av övningarna tidigare,  fixade det mesta så hittade vi saker som även dom behövde träna på i den här frågan.

För andra som har svårt för närhet gjorde övningarna att dom växte flera meter dessa underbara hundar. Det finns inget häftigare än att se utvecklingen från rädd hund som skäller av rädsla på de andra hundarna till hund som jobbar som tusan med matte och struntar fullständigt i de andra hundarna. Hur nära de än är!
En liten, liten söt tjej var så rädd när hon kom första gången och igår jobbade hon med svansen högt tillsammans med matte i den ena övningen efter den andra utan ett enda skall.

Vi satt och tränade hundarna på olika övningar där vi hanterade och jobbade med saker som kan vara lite jobbiga för hundar. I lugn och ro. Gjorde förtroendeövningar där vi går, hoppar och springer över hunden när den ligger ner. Jag är imponerad över Doris som fixade att jag hoppade över henne. Något jag inte gjort tidigare. Å andra sidan litar hon fullständigt på mig min coola hund. Hon tittade lite slött på mig och lät mig tönta mig så mycket jag ville.

Trots åska och lite regn så hade vi en rolig lektion. Ingen hund var rädd för åskan. Coola som bara den. En riktigt bra kväll. Hur jag ska kunna ha semester i fem veckor vet i tusan. Jag blev taggad som bara den igår för att sätta igång min nya kurs.

Ha en underbar dag!

Kram

20 jun 2013

Comments powered by Disqus