Vänskap

Godmorgon!

Jag har väldigt få vänner. Många bekanta men få vänner. De flesta är fyrbenta och lurviga men det finns en och annan tvåbent också. Att de inte är så många passar mig väldigt bra. Vänner ska vårdas ömt och då är det bra om de inte är för många så man kan vara mot sina vänner som man vill att de ska vara mot en själv. Det lät som något ur bibeln men det är ingen dum regel. Man kan inte ställa höga krav på sina vänner om man inte själv lägger ner möda på att bevara vänskapen. Det finns en och annan vän som är "vilande" men inte mindre vän för det. Om vänskapen håller för detta är det sann vänskap.

Gör du mig besviken gång på gång väljer jag bort dig. Så är det bara. Livet är alldeles för kort för att jag ska gå omkring och må dåligt över saker som gnager och svider. Jag ska inte behöva vara orolig för att vänskapen bara handlar om att man har nytta av varandra. Då är det ingen vänskap. Ljuger du för mig går du bort direkt. Det är en förolämpning mot min intelligens. Då kan du aldrig bli annat än en bekant. En bekant som jag inte litar på. Ljuger du måste jag alltid väga allting på sanningens våg och det är alldeles för jobbigt och dränerande. Det orkar jag inte hålla på med. Ärlighet sätter jag väldigt högt och lever efter själv. Kan du inte vara ärlig, var tyst. Hugger du eller sticker mig i ryggen går jag.

Kanske har jag för höga krav på det man kallar vänskap. Kanske är det därför jag har få nära vänner men då får det vara så. Just nu omger jag mig av en hel del fantastiska människor som mycket väl platsar i min vänkrets. Vi har så roligt tillsammans och jag kan slappna av och bara njuta av det faktum att ingen av dom äter min energi och ger så mycket tillbaka. Den omtänksamhet jag fått uppleva på senare tid har jag tidigare bara fått från min familj. Jag är inte van vid detta. Jag gungar på små mjuka moln och bara njuter. Njuter av att jag kan lita på dessa underbara människor. Det kanske inte är någon stor "deal" för er men ni skulle bara veta hur mycket det betyder för mig.

Kanske är det därför jag så gärna omger mig av djur och framför allt hundar. Där behöver jag aldrig fundera på om vänskapen är ärlig. En hund förställer sig inte. Den är alltid ärlig i sitt väsen. Den kräver inte mer av mig än jag kan ge och jag får så mycket tillbaka. På senare tid har jag fått uppleva att detta faktiskt existerar även bland människor. Det gör mig varm om hjärtat.

Ha en underbar dag!

Kram

 

2 nov 2012

Comments powered by Disqus