Vänder andra kinden till.

Godmorgon!

Gårdagen var en av de värsta dagarna i mitt liv. Tveklöst. Samtidigt var det en dag av lättnad på flera plan. En dag av avslut. Dagen avslutades för min del med ett psykiskt illamående som hotade att ta över mitt förstånd.

Att börja dagen med att åka iväg och ta livet av en älskad vän är ingen start på en dag man ens önskar sin värsta ovän. Samtidigt som jag tog förväl av en älskad hund kände jag sorg men också lättnad över att det är över. Ingen mer plåga så när jag direkt efteråt styrde bilen till Hörby för ett vårdmöte om min gamla mor så kände jag att detta klarar jag för Alma har det bra nu. Med gråten i halsen visserligen men i alla fall vid relativt gott mod.

Att mötas av misstro, elakhet över alla gränser av en person som inte lyft ett finger för att bistå mor under alla dessa år hon behövt och dessutom i stort sett anklagar mig för saker som är osanna och direkt kränkande höll på att knocka mig till golvet och jag skämdes å personens vägnar inför den personal som satt och skulle göra tillvaron så bra som möjligt för min gamla mor. Mitt huvud snurrade och jag vet knappt vad vi kom överens om där i rummet. Mor kommer inte hem igen. Någonsin. Det känns som om jag miste två på en dag där och då. Först Alma och sen mor. Jag gick därifrån med ord ringande i öronen som skulle kunna ta död på en svagare person än mig.

Men då ska du veta du patetiska människa. Jag är en bättre person än du. Jag har rent samvete och inga gamla skulder jag behöver skämmas över. Man ska inte kasta sten i glashus. Minnet är kort när man vill. Jag kan hålla huvudet högt och ärligt säga att jag gjort allt jag kan för att ge mor en så bra tillvaro som möjligt. Kan du? Orden du kastade i ansiktet på mig som var menade att skada träffade inte riktigt som du ville. För ett ögonblick blev jag ledsen men det försvann ganska snabbt. Jag har nämligen inte gjort något fel. Så jag vänder andra kinden till och säger kom igen din patetiska skit. Jag har numera en hel armé av människor omkring mig som vet vad jag går för och inte för ett ögonblick skulle tro på det som du så gärna vill sprida omkring dig för att skada mig.

Idag ska jag ta mina älskade hundar som är värda så mycket mer än du och ösa min kärlek över dem. Du kunde fått en släng du också om du hade varit värd det.

Ha en underbar dag!

Kram

10 okt 2013

Comments powered by Disqus