Valpar i stan.

Godmorgon!

 

Valpar i stan. De flesta hade aldrig tidigare varit i centrum bland bussar och annat som kan vara skrämmande för liten valp innan den vänjer sig vid  detta. Med det sagt slänger jag iväg en liten känga till uppfödare som inte upplyser sina valpköpare hur viktigt det är med miljöträning. Nu är det ingen fara med just dessa valpar som är hur trevliga som helst men ovana vid stan var dom.

Jag vet att det finns olika uppfattningar om hur mycket en valp ska göra och uppleva och hur tidigt man ska göra det. Det finns dom som tycker att valpen inte ska träffa varken andra hundar eller människor innan det är dags att lämna uppfödaren och det kan jag säga att dom valpar som kommer till mig som haft det så är också de som har svårast med att umgås med andra hundar, är ofta räddare för nya saker och brister i det sociala rent allmänt.

Jag har två hundar här hemma. Den ena satt i sin valplåda tills det var dags att säljas och den andra har umgåtts med barn, åkt bil, umgåtts med andra hundar och miljötränats innan hon kom till mig. Gissa vilken som har det lättast i livet?

Bland "mina" valpar på stadsträningen igår kunde man tydligt se vilka som var miljötränade och vilka som inte var det. Jag skyller detta till viss del på uppfödaren. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Uppfödaren har ett enormt ansvar för vad det är för hundar vi har i våra hem. Dom lägger grunden för det som sen förhoppningsvis ska bli en harmonisk och trevlig familjehund. Resten av ansvaret ligger på oss valpköpare som måste förvalta det fantastiska arbete seriösa uppfödare gör så deras jobb inte är förgäves.

Miljöträna era hundar. Det finns en anledning till att jag har en hel kurs där vi miljötränar hundar. Där vi jobbar hårt med lugnet i olika miljöer. Allt för att vi ska få stabila, harmoniska hundar. Det behövs. Jag startar en ny vecka 21. Behöver din hund hänga med där? Det finns platser kvar. Miljö/lydnadskurs

Ha en underbar dag!

Kram

 

 

 

29 apr 2014

Comments powered by Disqus