Väder.

Godmorgon!

Bildresultat för svensk sommar

Nu tror alla att jag ska klaga på sommarvädret men se det ska jag inte. Det är det tillräckligt många som gör ändå. Jag väljer istället att konstatera att jag bor i Sverige. Norra halvklotet. Här är det så här. Visst är det skönt med värme och sol emellanåt men för mig som inte trivs i värme som gör att jag inte orkar röra mig är det här en ganska perfekt sommar.

Jag kan höra bu-ropen ändå hit. :)

I helgen har jag kunnat sitta i trädgården och dricka gott kaffe och även om jag var tvungen att ha en kofta på mig så var det hur skönt som helst. Om det kommer en skur går jag in. Ligga på stranden och steka mig brun gör jag aldrig så möjligheten till det saknar jag inte.

Jag tycker att vi ska vara glada över att vi har årstider som vi har här. Jag är ganska säker på att jag inte skulle trivas med att bo i ett land där det alltid är varmt. Jag vill ha variationen med höstens vackra färger, vintern där man blir så där skönt kall om kinden när man går promenad med hundarna, våren med den skira grönskan som lovar att sommaren är på väg och sommaren som, vad alla än säger, bjuder på sköna dagar om än inte hela tiden.

För att ytterligare reta alla så kommer den här: "Det finns inget dåligt väder. Bara dåliga kläder!" Om man envisas med att gå i t-shirt på sommaren när det inte är stekhett är det klart att man tycker att det är kallt. När det är allt ifrån 10 grader varmt och regnar är det hur skönt som helst om man drar på sig ett regnställ.

Det enda väder jag egentligen klagar på är blåst. Det gillar jag inte. Eftersom jag därmed har reducerat anledningen till att klaga på väder till att bara gnälla när det blåser kommer jag att njuta en hel del av sommaren utan att klaga oavsett om solen skiner eller det regnar. Det blåser ju trots allt inte varje dag. :)

Ha en underbar dag!

Kram

 

4 jul 2017

Comments powered by Disqus