Vad hände med tack!

Godmorgon!

 

 

Plockar fram ordlistan för att kolla om vi mist ett ord. Tack! Ett litet ord som är så lätt att säga och kostar så lite.

Jag återkommer till mina promenader, numera med möte av andra hundägare istället för rådjur, och kan inte sluta förundra mig över avsaknaden av just ordet tack.

Jag går ut i terrängen för att ge plats åt en rädd liten hund som håller på att slå knut på sig så att matte kan passera utan att hunden svimmar. Varsågod! 

Jag ser en dam med lös hund som går femtio meter bakom sin matte som går och plockar blommor helt utan koll på vad som händer runt om henne. Jag stannar upp och gör henne uppmärksam på min existens och för att ge henne en chans att kalla in sin hund som nu börjat intressera sig lite för mycket för mina hundar. Jag tar in mina och väntar på avstånd. Jag får vänta länge medan hon fångar in sin och passerar mig med hund kopplad. Varsågod!

Den lille mannen som har en lite för stor hund med mycket energi. Med stora svårigheter lyckas han hålla hunden varje gång vi möts. Jag hoppar ut i brännässlorna för att han ska få lite lugn och ro. Han passerar. Varsågod!

Jag kan göra listan ganska lång på saker jag gör för att underlätta för andra och jag är inte ute efter att man ska tycka att jag är duktig. Det är jag inte för jag gör det för min egen och mina hundars skull men vad fan hände med den lilla, lilla gesten som heter tacksamhet i form av ett litet, litet tack! Ingen av exemplen ovan var avståndet större än att man kunde lätt slänga iväg en tacksam blick eller ett tack. Men ack, nej.

Nu hör jag människor säga tack i andra sammanhang så ordet finns kvar.

Nu önskar jag alla en riktigt skön midsommar! Jag är tillbaka efter helgen.

 

Ha en underbar dag!

Kram

 

20 jun 2014

Comments powered by Disqus