Urbaniserad?

Godmorgon!

Jag vet inte om ordet ens finns i den böjningen men det är det vi blivit Doris och jag. Upptäckte på morgonrundan att jag numera glider rakt förbi människor jag möter utan att hälsa på alla.

Vi börjar från början för nytillkomna läsare. Född malmöbo som bott på landet de ca 25 senaste åren och som för ett år sedan tog pick och pack och flyttade tillbaka till stan igen. För att göra en lång historia kort.

Nu är jag återigen stadsbo på alla sätt och vis. Både jag och Doris glider som sagt förbi alla vi möter utan att bevärdiga dem med en blick. Dom gör detsamma tillbaka. Skulle jag glömma av mig och hälsa upptäcker jag dock att dom både ler och svarar! Fnys!

Bildresultat för buss malmö

 

Jag åker buss som om jag aldrig gjort något annat. Går inte ner till hållplatsen tio minuter innan bussen ska komma. Nejdå. Nonchalant kommer jag släntrande en minut innan. Plockar upp mitt kort, nickar kort till chauffören och är noga med att sätta mig på ett säte där ingen annan sitter. Finns det inget en-säte ledigt är jag noga med att sätta mig så långt ifrån personen som möjligt. Givetvis med blicken stint rakt fram. Samma där. Om jag skulle glömma mig och säga något visar det sig oftast att personen både ler och säger hej. Fnys!

Doris har också blivit en van stadsbo. För ett år sedan mötte hon aldrig någonsin en hund på promenaden. Från att mött en människa i veckan och nästan aldrig någonsin en hund till att möta tjugo hundar på morgonrundan är en stor omställning för en stackars hund. Hon har blivit streetsmart min dog. Med svansen nonchalant vaggande på halv stång svassar hon förbi utan att ens vända på huvudet. Efter mötet tar hon in doften genom att vända liiiite på huvudet noga med att inte låta den andra hunden märka att hon vill lukta vem dom är. Kom inte och tro att jag är intresserad. Stadshund som jag är nu. Fnys!

Jag shoppar! Åker till stan med bussen och shoppar! I vanliga affärer. Butiker som inte bara säljer hundprylar! Jag är dock noga med att visa alla att stan inte helt vunnit över mig. Jag har min Haglöfsjacka och gympadojor. Visserligen har jag fallit för handväska men utan pråliga detaljer. Minsann om det inte sitter lite läppstift på lilla munnen också.

Bildresultat för läppstift

Några gånger i veckan åker jag ner till havet. Till naturen. Där det luktar landet. Eller hav. Där jag får fästingar på byxbenet. Där Doris kan rulla sig i något kadaver som påminner om lukten där vi bodde förr. Koskit har vi inte hittat. Det är väldigt glest mellan korna runt Malmö. Där vi kan sitta och dricka kaffe medan vi tittar på natur istället för människor som stressar förbi oss.

Bildresultat för hav

 

 

Det måste vi för att inte bli alltför urbaniserade.

Ha en underbar dag!

Kram

22 maj 2015

Comments powered by Disqus