Räcker inte till!

Godmorgon!

Jag har fått ett problem som jag inte trodde jag någonsin skulle få. Jag har tagit bort en kurs för att jag inte orkar hålla tre kurser på en dag och jag känner mig så taskig.  Det blir ingen valp/nybörjare här i Hörby på söndagarna i maj för jag orkar helt enkelt inte, Man kan kanske tycka att socialiseringskursen på söndagarna mest handlar om att hundarna springer och leker och jag står som grindvakt men så är det inte. Jag måste se och höra allt och komma ihåg det tills vi sen fikar och analyserar dagens lektion. Jag pratar varje söndag så jag inte har någon röst kvar när folk åker hem. Det är många hundar varje söndag. Nu på söndag är de 11 stycken och det är proppfullt. Underbart men det innebär mycket för mig att hålla reda på. I maj har jag dessutom en kurs precis innan och att ha tre kurser blir för mycket. Så är det bara.

Nu är det några stycken som vill ha plats på valp/nybörjare och jag vill så gärna räcka till men det går bara inte. Kvalitet för mig är så viktigt och det kommer jag aldrig att börja tumma på. Tänk att jag skulle få ett sånt problem. Jag var lite rädd för att jag inte skulle få verksamheten att gå runt och nu är jag tvungen att säga nej till kunder och hoppas att de väntar till nästa omgång. Mail droppar in med gamla kunder som inte fått plats den här omgången och står och väntar på återbud. Jag borde vara glad för detta men det är jag inte. Jag känner mig bara taskig. Jag försöker knåpa och ändra men hur jag än gör så räcker inte tiden eller jag till. Frustrerande till tusen.

Nu kanske nån uppfattar detta som skryt i dagens blogg men det är det inte. Jag är mycket medveten om att det kanske inte alltid kommer att se ut så här men just nu gör det. Jag försöker bara förklara. Det är så här: Varenda en som kommer på kurs till mig ska känna sig omhändertagen och sedd. Jag ska komma ihåg varenda en när de kommer. Hålla reda på varje hunds egenskaper och eventuella problem. Kunna hjälpa varenda en så gott det går. Man ska veta att ofta är det kringarbete utanför lektionstid med hundarna. Det är inte bara den stunden på träningsplanen många gånger. Ofta får jag fundera på lösningar på olika problem som sen ska förklaras och genomföras på lektionerna. Individuell träning av varje hund. Man kan inte packa ihop dem i en klump och köra ett race med allihop. Alla behöver olika saker. Jag är oftast ensam instruktör och det ställer höga krav på mig. Jag ska se allt! Svara på alla frågor! Hinner jag inte det är det ett stort misslyckande från min sida. Det får aldrig hända! Dessutom är det mycket planerande och annat administrativt som ska göras.

Jag vill inte göra någon besviken men om jag kommer till att det här inte är roligt längre har ingen någon nytta av mig och då gör jag kanske ännu fler besvikna och får lägga ner. Det är ett helt underbart och roligt problem egentligen men som sagt just nu känner jag mig bara frustrerad och taskig. Konstig känsla. Jag är ledsen för det.

Ha en underbar dag!

Kram

9 maj 2013

Comments powered by Disqus