Tur att ni finns.

Godmorgon!

Bildresultat för springa tecknad

 

Vilken tur att ni finns! Ni som talar om för mig att det jag vill köpa inte är det jag vill ha. Det gäller allt man kan tänka sig. Från apoteksvaror till kanalerna på min tv. Frågvisa rackare är ni. "Vilket abonnemang har du idag?" Samtidigt kör dom upp ett kort under näsan på mig som riskerar att hamna bihålorna på mig eftersom jag har ökat farten redan när dom är på väg fram till mig för att så snabbt som möjligt ta mig förbi. Snälla, jag ska bara köpa en tröja. Inte ändra hela min vardag.

Ska jag köpa allergitabletter som har ett namn min käre man känner igen så han inte stoppar i sig migräntabletter istället får jag inte det. "Dom är mycket billigare och innehåller samma sak!" Om jag envisas sjunker stämningen i kassan och inte blir den bättre av att jag inte är medlem och inte heller vill bli det när hon frågar. Inte en enda gång har jag fått svaret "Ja!" på frågan om jag får det billigare om jag är medlem. "Du får vårt nyhetsbrev!" utropar dom glatt. Som om min inkorg inte redan är tillräckligt full av allehanda reklam och annan skit som jag bara raderar.

Ska jag ta en kopp kaffe ska jag vara medlem även där. Inte nog med det. Jag ska sätta in pengar på ett konto så jag säkert inte är otrogen och dricker kaffe någon annanstans. Jag har glömt var det var och hur mycket pengar det ligger på mitt personnummer så nu måste jag fråga om jag möjligen har lite pengar liggande i kassan när jag beställer min latte. Man kan ju tänka sig var ögonbrynen hamnar på den i kassan om jag frågar på fel ställe. Är jag inte lite för välklädd för tiggeri!

Inte ens på ICA får jag vara ifred. "ICA-kort?" frågar dom varje gång. Varje gång säger jag nej väl medveten om att jag ljuger. Jag har blivit av med mitt kort och inte orkat beställa ett nytt. Jag saknar inte den där lilla värdekupongen på 25 kr om damp ner i brevlådan då och då. Belöningen för att jag är trogen. Det är jag inte som alla förstår av storleken på checken.

Ibland flyr jag in på Systembolaget bara för att få vara ifred för alla som vill att jag ska handla där, handla mer och vara trogen. Där inne står det folk som istället vill att jag ska handla måttligt och på sin höjd frågar dom om jag hittar det jag vill ha. Det är befriande på så många sätt.

Man skulle kunna tycka att jag bara kan tacka nej till alla som attackerar mig i mitt kvartersshoppingcenter och det är klart att jag kan. Men då hade jag inte haft något att skriva om idag.

Ha en underbar dag!

Kram

 

 

19 apr 2015

Comments powered by Disqus