Tulpanens tid.

Godmorgon!

För en som inte är så bra på blommor omger jag mig numera med allehanda blommande saker som står i fönsterna och faktiskt lever även efter att jag varit inblandad i deras skötsel. Varje vecka sen vi flyttade hit har det stått en fräsch bukett blommor av olika sorter på bordet. Rosor oftast men även andra sorter. Inte alltid vet jag vad dom heter. Eller för att vara ärlig så är det sällan jag vet vad dom heter. Strunt samma. Det ska stå en bukett blommor på bordet och så länge det gör det mår huset bra. Löjligt? Kanske men inte för mig. Det representerar något för mig och det räcker.

Nu har tulpanerna kommit. Blomman som säger att det kommer att bli vår så småningom igen. Vintern är väldigt snäll mot oss här i Malmö. Det är än så länge inte många dagar man haft anledning att frysa om tårna denna vinter. Än så länge. Tulparnerna på mitt köksbord är en påminnelse.

Vi har det bra idag. Under bordet ligger min hotellgäst Harry och drar timmerstockar. Trött igen efter frukost, morgontoalett och kel bakom örat. Doris har dragit sig tillbaka för en liten stund till i sängen. Vi äter frukost och snart ska jag sätta igång förberedelserna för vår middagsbjudning vi ska ha idag.

Ingen hund kommer att tränas idag. Det är de tvåbentas dag.

Ha en underbar dag!

Kram

6 jan 2015

Comments powered by Disqus