Tro inte annat än att det gör ont.

Godmorgon!

 För det gör det. De där orden som förkastar det jag håller på med. Jag kan tack vare så många nöjda kunder i ryggen lite strunta i det men visst fan gör det ont när någon säger att man är en dålig hundtränare.

Det finns så många anledningar till att man inte trivs ihop. Att man har olika uppfattning om hur man ska jobba med ett problem. Det är helt ok. Mitt sätt att jobba på är bara ett sätt. Tar man det inte till sig så förstår jag att man inte tycker att det funkar. Inte så sällan handlar det om att jobba med till synes andra saker än det som är det synliga problemet och förstår man inte det när jag förklarar så kan jag förstå att man tycker att jag jobbar med märkliga metoder.

Om man väljer att gå en vanlig kurs får man också acceptera att man inte är ensam på träningsplanen och ta hänsyn till detta.  Man måste t ex  ta hänsyn till alla andra som inte vill ha sina hundar nermalda i asfalten. Jag har små grupper av den anledning att alla ska få vad dom behöver. Om man tror att man kommit till brukshundsklubben och vill ha pli på sin hund kan jag förstå att man blir besviken hos mig. Hos mig får man inte pli på sin hund. Man jobbar upp ett samarbete där man har kul tillsammans med hunden samtidigt som man lär in lydnad. Jag kan inte jobba på annat sätt. Jag vill inte jobba på annat sätt. Om jag varit otydlig på den punkten ber jag om ursäkt.

Jag kan stå ut med att man kritiserar de metoder jag jobbar efter. Jag kan stå ut med att personkemin inte stämmer. Jag kan stå ut med mycket men inte att man ger sig på mig som person. De allra flesta av mina kunder kommer till mig på rekommendation. Japp, så är det. Om jag låter kaxig får jag göra det. Det är så det är. Det finns inget bättre betyg än en kund som rekommenderar en till en annan. Jag kommer alldeles utmärkt överens med i princip alla som kommer till mina kurser.

När det en och annan gång dyker upp en som inte blir nöjd så kan jag ta det. När du blir personlig gör det ont. Det är väldigt onödigt.

Ha en underbar dag!

Kram

12 feb 2014

Comments powered by Disqus