Vägarna till för alla?

Godmorgon!

Det finns bara en nackdel med mitt jobb. Pendlandet på vintervägar som kanske eller kanske inte är hala. 14 mil sammanlagt varje dag. Vägarna är förädiskt svarta men kan ändå vara glashala. Så var det igår när jag körde hem. Var det halt eller inte? Det är betydligt lättare när man kommer till vägarna här hemma omkring. Där är det snö och man vet att det är halkigt och glatt. Jag kör som om det är halt överallt men det gör inte alla andra. Det spelar ju ingen roll att jag är försiktig om jag blir påkörd av en idiot som tror att halkan inte gäller honom/henne.

Dessutom. Vildsvin! Jag tror jag kanske kan platsa i Guiness rekordbok idag. På förmiddagen var jag hemma hos en god vän. Hon bor så man kör genom skogar där jag vet att det finns mycket vilt. Halt och snö=låg hastighet vilket var en jäkla tur för jag fick "tvärstanna" för två vildsvin som sprang precis framför bilen. Puh! Det var nära. Med min låga hastighet hade det inte blivit stora skador men ändå. Man vill ju inte köra på dem.

Körde och jobbade på kvällen och när jag körde hem och närmade mig min by var det dags igen. Fyra stora vildsvin far ut i vägen och den här gången var hastigheten lite högre och jag fick tvärnita och hoppas på det bästa. Jodå, jag gled men stannade precis framför dessa fyra stora bestar som även dom stannat, bländade av mitt helljus med extralampor. I några sekunder stod jag där på vägen med fyra betongklumpar några cm framför stötdämparen innan dom trippade vidare. Jag trodde knappt mina ögon! Två gånger på samma dag! Så nära!

Att man ser vildsvin lite då och då tillhör vardagen här men inte att man har sån närkontakt som jag hade igår. Jag blev påmind om att vi delar naturen med en massa andra och att dom lever farligt de "små" stackarna. Vad ska dom göra när det går en väg mellan vattenhålet och skogen man vill vistas i. Stora plåtlådor far fram med en hastighet som kan döda det mesta. Jag är redan ganska lätt på gaspedalen men ett tag framöver kommer jag förmodligen att spana efter både rådjur och vildsvin på vägarna när jag kör hem och det tar ändå längre tid att komma hem på kvällen. Det kan det vara värt. Det är rätt skönt att komma hem helskinnad. Både för mig och de vilda djuren.

Ha en underbar dag!

Kram

12 feb 2013

Comments powered by Disqus