Tipp tapp

Godmorgon!

Är det någon som är vaken? Knappast. Som vanligt är jag upp före alla andra. Ger mig ut i vad som känns som full storm med en magsjuk hund. Selma har inte riktigt tålt julafton. Man gör samma fel varje år. Köper för stora ben som de inte är vana vid och dagen efter är det lite krångel i magen. Att man aldrig lär sig.

Det var ovanligt roligt att öppna paket i år. Det är ganska uppenbart hur väl alla känner mig. Gåvobrev till naturvårdsföreningen med inriktning på vargen. Ett annat för att hjälpa utsatta människor i den del av världen som inte har det lika bra som vi. Ett Iphoneskal med en 3-diminsionell varg var en annan klapp. Vi gav bort getter. Man köper helt enkelt en get till en fattig familj i givarens namn. De fick vars ett kuvert våra gäster med en...get. Det kändes väldigt bra.

För att sedan överraska min älskade man fick han ett extra paket av mig med en Ipad. Måste ju även upprätthålla vårt skapade behov av tekniska måsteprylar. Det var väldigt roligt att se hans förvånade min. Det finns ingen som kan se så mysnöjd ut som min man.

Nu sitter jag och myser. I ett kök som man inte kan se att det igår var överfullt av både männskor, mat och framför allt disk! Herregud, vad man plockar fram. Diskborsten fick jobba övertid igår. Det är nog den enda dagen på året då jag faktiskt saknar en diskmaskin. Vi har ett ganska stort kök men igår var det svårt att hitta ställen att sätta ifrån sig allt som man bara måste ha på julbordet. Vilket frosseri!

Idag börjar min jul. Dagen då man inte gör något annat än myser. Inga måste. Besök av hundvänner på fika och lek. Jag är ganska säker på att mannen i huset kommer att sitta med näsan i Ipaden och fnittra. Hans julklapp till mig blir en shoppingrunda på rean. Det tar vi sen. Idag ska vi bara vara. Kär dotter med man åker hem. Inte lika kul. Det kommer att bli tyst i huset igen. Jag får lite mer tid för hundarna som ligger utslagna runt fötterna på mig. Helt slut efter gårdagen. Tänk att man kan bli så trött av att huset är fullt av gäster. Nu lägger sig julefriden i vårt hem. Vi är lediga länge än både mannen och jag. Vi ska mysa.

Ha en underbar dag!

Kram

25 dec 2012

Comments powered by Disqus