Tiden går och vi hänger med.

Godmorgon!

Bildresultat för valpar animerade

Det gör den. Tiden går. Det är bara att hålla hårt i kanten och hänga med. Så känns det just nu. Vi är inne i juni månad och jag undrar var våren tog vägen. Det ska vara sommar nu men den känns ganska långt borta när man tittar ut genom fönstret. Dock är det bra hundväder! Det är inte för varmt för att vara ute och röra på sig. Se det från den positiva sidan.

Igår stod jag och tittade på valparna i valpkursen och förundrades över hur duktiga dom var. Koppel behövde dom inte när dom så fint följde husse och matte i följsamhetsövningar. Dom klarade att möta varandra och ändå välja sin ägare i mötet. Inga problem alls.

 Det är nu man ska utnyttja det faktum att valpen har lätt för att lära. Dom suger åt sig information. Tiden går och innan man vet ordet av står man där med en strulig tonåring som har helt andra intressen än att lära sig saker.

Igår var träningsplanen full av dedikerade valpägare och för att göra saken ännu bättre följdes valpkursen av en lektion med lite äldre hundar som jobbade lika bra dom. Många av hundarna är i just den struliga tonåren. Hur kan det då vara att dom jobbade lika bra trots detta? Jo, man fortsätter jobba med hunden trots att det kanske tar emot lite när hunden inte riktigt vill lyssna! Man ger inte upp. Man kämpar på med sänkta krav och snart har man tillbaka sin arbetsvilliga hund.

Tiden går. Man har inte så lång tid på sig. Det gäller att ägna den tiden åt hundens träning och fostran så mycket man bara kan. Ta hjälp av oss som kan lite mer än genomsnittet när det går trögt och man kanske hamnat lite snett. Vi kan hjälpa dig tillbaka på rätt spår igen. Förhoppningsvis.

Det är värt det. Gå kurser. Försök att se de positiva sakerna så det inte blir för tungt. Dom finns där. Vänta inte. Tiden går så fort.

Ha en underbar dag!

Kram

2 jun 2015

Comments powered by Disqus