Tack och lov.

Godmorgon!

Den som inte vill läsa om mitt privata elände just nu kan sluta läsa här och nu! Jag är orolig, ledsen, förbannad, besviken och ja, i stort sett alla negativa känslor som man kan ha och jag behöver skriva av mig helt enkelt.

Jag hatar att inte ha kontroll! Verkligen hatar det. Natten har gått åt till att fundera över hur jag ska lösa allt som måste fixas och jag får inte mycket tid att ordna till saker och ting. Jag vet inte hur jag ska lösa allting och jag vet inte när det måste vara gjort. Mor har fått en servicelägenhet och nu ska hon flyttas från det tillfälliga vårdboendet till ett annat där hon ska ha sina egna saker med sig.

Det här låter inte så jobbigt men lägg till syskon som inte kan kommunicera med varandra, har olika åsikter om vad som ska göras och som inte har några problem alls med att säga och göra saker som är som en käftsmäll varje gång dom öppnar munnen. Tack och lov för den enda syster som har lite vett i huvudet och som får stå i mitten och vara diplomaten som medlar och förmedlar annars vet jag fan inte hur det hade gått. Tack och lov att mor glömmer mellan gångerna och inte kommer ihåg hur hennes barn bär sig åt. Jag försöker ducka och ligga lågt numera. Det går väl ganska bra för det mesta men nu måste det göras saker och då kommer allt upp till ytan igen.

Mor är gammal. Mor är trött. Mor är färdig med livet. Jag vill göra det så bekvämt, enkelt och framför allt som hon vill i möjligaste mån. Nu ska hon flyttas. Jag räknar inte med så mycket hjälp, om någon alls.

Jag har redan bett dom fara så långt åt helvete dom kan men nu är det inte jag som behöver hjälp. Det är vår mor. Det ska tittas på servicelägenhet, hon ska bestämma vad hon ska ha med sig dit, hon ska flyttas, hennes saker ska flyttas, huset ska tömmas och städas, hjälpmedel ska lämnas tillbaka, saker ska ordnas med myndigheter, saker ska sägas upp.

Mor kan inte göra någonting alls. Hon är helt hjälplös. Hon kan inte ens be om hjälp för hon förstår inte längre vad som måste göras. Vi måste tänka till henne. 

Tack och lov att det finns en som vill stå i mitten och tar skiten. Jag är trött och ledsen och undrar varför det måste vara så här.

Ha en underbar dag!

Kram

 

12 nov 2013

Comments powered by Disqus