Tack för i år.

Godmorgon!

 

Nej, det är inte sista inlägget för i år. Jag kan nog inte låta bli att blogga även om jag är ledig resten av året. Tack för i år är riktat till alla de som gått kurs hos mig under året. Jag stängde den sista mappen med deltagarlistor i går och satte in den i den pärm jag förvarar alla de listor på deltagare som kommit och gått. Det är en diger samling nu. Jisses, så många hundar jag har träffat genom åren.

Alla har lärt mig något. Många har jag förhoppningsvis hjälpt. Några har jag tyvärr fått lämna därhän. Att inte erkänna att man emellanåt inte lyckas vore att ljuga. Alla, alla hundtränare råkar ut för detta förr eller senare. Men. De flesta går från kurserna med nya erfarenheter, inspiration att träna, verktyg för att, om man inte kommit i mål under kursen, lyckas med att få sin hund att funka på ett bra sätt.

 

Det är inte hunden jag tränar. Det får ägaren göra. Jag är till för att dela med mig av mina kunskaper som jag samlat på mig genom åren och lära ut hur man ska lyckas. Alla kommer med olika förutsättningar. Alla har olika sätt att se på hur det ska se ut. Min uppgift är få ut mitt sätt att se på hur man ska träna och behandla hunden. Jag kan aldrig göra avkall på det rättvisa sättet att behandla hunden även om jag måste anpassa det i ganska stor grad till hur människan bakom hunden är.

I år, precis som alla andra år, har det varit en blandning av inlärning från grunden där det inte finns några direkta problem att ta hand om och några fall där jag verkligen ställts på prov. En del har gått bra andra inte lika bra men jag kan alltid lämna det med vetskapen att jag gjort allt jag kunnat för att hjälpa. Det hänger ju till stor del på att man är beredd att lägga ner det jobb som krävs eller sänka kraven på hur väl det ska fungera. Så är det ju. Vi får ingenting gratis som jag brukar säga.

Nu ska jag vara ledig fram till vecka 3 så när som på en mellandagsaktivitet, omläggning av de flesta kurserna (man måste uppdatera emellanåt!) och lite annat smått och gott så det det nya året känns nytt och fräscht.

Fortsätter med full styrka även nästa år det kommer jag att göra. Varför lägga ner något som går så bra. Så tack alla ni som är anledningen till att jag kan säga:

Vi ses nästa år på träningsplanen! Du är såååå välkommen!

Ha en underbar dag!

Kram

12 dec 2014

Comments powered by Disqus