Ta en paus. Låt det vila.

Godmorgon!

Inte så sällan vid problemhantering är det konsekvens som gäller. Det är helt riktigt. Man hamnar lätt på ruta ett igen om man inte är konsekvent. Men. Jag vill ändå öppna upp för det som jag tror kan hjälpa en förtvivlad hundägare.

Ta en paus. Låt det vila ett tag.

Så här tänker jag. Något är jättejobbigt. Man kommer ingenstans. Man jobbar. Man svettas. Man tappar sugen. Man får lite panik för att man känner tvånget av att komma till rätta med det som inte funkar. För sin egen skull. För sin omgivnings skull. För hundens skull.

Då kan det faktiskt hjälpa om man tar ett steg tillbaka. Om du är rädd för att hunden ska bitas. Sätt på en munkorg. Kan hunden inte umgås med andra hundar. Håll andra hundar ifrån din hund. Hoppar och studsar hunden på alla människor. Håll den kopplad. Osv. Beroende givetvis på vad som är problem. Man kan så klart inte ignorera allt.

Detta är inte att ge upp. Det är att ta en stund till att andas. Undvik det som är jobbigt ett tag, så långt det går, och bara njut av det som är underbart med din hund.

Jag har sett mer än en gång att detta funkar. Relationen blir bättre. Hunden och du har det bra tillsammans och en så småningom finns kraften där igen. Orken. Irritationen är borta och du kan jobba igen. Positivt. Eller så upptäcker du att problemet är borta för att ni undvikit problemet ett tag.

Det finns så mycket mer att tala om i detta. Det finns undantag så klart. Idag har inte jag riktigt orken att gå djupare än så här. Vill bara väcka en alternativ tanke.

Ha en underbar dag!

Kram

16 nov 2014

Comments powered by Disqus