Ta det lugnt.

Godmorgon!

Valpar. Dessa underbara små valpar. Just nu är jag så valpsjuk så det finns inte. Kanske för att det inte alls passar med att skaffa en nu. Verkligen inte så innan någon nu börjar hetsa mig till att köra iväg och hämta hem en från alla raser jag bestämt mig för så blir det inte av just nu. Nix!

Jag småler åt de problem mina deltagare på valpkursen har. Jag småler och de är förtvivlade, eller nja, åtminstone bekymrade. Min valp blir inte rumsren, den bits så hårt, den äter upp mina skor...osv. Lugn säger jag. Lugn. Oavsett vilka metoder du tar till så kommer problemet att försvinna.

Plocka undan skorna, var uppmärksam på valpen när den ätit, sovit och lekt och ta ut den, tala om för valpen när det gör ont men framför allt ta det lugnt! Lugnt och sansat lär du valpen hur du vill ha det. Fokusera inte alltför mycket på det som är ett "bekymmer". Det mesta av det är rena valpbekymmer som inte kommer att finnas när valpen blir vuxen så guida valpen varsamt och positivt till hur du vill ha det. Det är inte onormalt att en valp som är fyra månader inte är rumsren eller provar att äta upp skorna. Visa vad den får äta på istället. Lugnt och sansat.

Framför allt låt mig gosa och mysa med dom så ofta jag vill. Just nu har jag nio små valpar på valpkursen och jag vill ta alla med mig hem. Allihop. Valpsjuk!

Ha en underbar dag!

Kram

 

24 jan 2014

Comments powered by Disqus