Synd om hund.

Hot spot. Retrivereksem. Våteksem. "Kärt" barn har många namn.

Nu har vi hållit på länge med att få detta att läka. Rakad på båda kinderna är hon. Vem hänger i kinderna om hon får en chans? Lagotton! Hela dagarna går åt till att skydda Doris från hennes sylvassa tänder. Det är synd om henne. I ärlighetens namn verkar hon inte så bekymrad och har inte ont.

Behandling pågår och har gjort nu ganska länge. Hålla rent och torrt. Jag har salva utskriven av veterinär. Vi luftar, tvättar rent och blåser torrt. Hon är tålig min lilla tös. Jag gnider ganska hårt. Alla sårskorpor måste bort varje dag säger tant doktor. Hon kisar, blinkar och slickar sig om munnen. Alla lugnande signaler hon kan komma på. Inte slutar jag gnida för det. Elak är jag enligt Doris.

Vid sidan om sitter Gina och bara väntar på att göra nästa attack. Det gäller att ha långa armar när man ska hindra henne. Smidig som en ål. Snabb som en vessla. Oberäknelig som en spindel. Attack! Krullorna raknar på henne när hon far iväg. Matte slänger sig efter. Doris hoppar upp i mattes säng. Ha! Än så länge kan lagotton inte hoppa upp där. Det är dock bara en tidsfråga. Det är bara precis efter behandling som hon är så intensiv som tur är. Annars hade det varit en aning jobbigt.

Doris ligger i sängen och undrar om det ska vara så här. I vardagsrummet står Gina på soffbordet för hon har kommit på att man kan hoppa upp i fåtöljen och sen bara ta ett litet kliv upp på bordet. Hon har mycket att lära den lilla tösen. Soffbord tillhör de ställen där matte får stränga rynkor i pannan och slutar vara rolig om man parkerar sig där. Hon provar och testar. Hon är en alldeles normal valp intalar matte sig varje dag. Allt är glömt och förlåtet när hon på kvällen smyger sig in under min arm i sängen och snusar så gott.

När hon är i sängen tar Doris sin tillflykt till sin bädd på golvet. I fred från yrhättan. Där ligger hon med sina rakade kinder och tycker synd om sig själv. Det gör jag också. Min älskade tös.

18 sep 2015