Ta det lugnt och miljöträning på hög nivå.

Godmorgon!

Nu tar vi det lite lugnt här, tack. Så bråttom är det inte. Vi kan gärna dra ut på april en liten aning. Om den här månaden ska gå så här fort kommer sommarmånaderna att kännas som ett hundrameterslopp. Över på några sekunder. Lugn och fin nu. Nu drar vi ut på det en liten aning. Annars är det alldeles för snabbt över och innan vi vet ordet av så är det jul igen. :)

Igår var det åter dags för miljö/lydnadsgruppen att ta sig an sin miljöträning av hundarna. Vi gav oss upp mitt i smeten och ockuperade citytunnelns station på Triangeln i Malmö. Vi hade tur. Under lektionen hann vi med utryckningsfordon med sirener, ridande poliser och allt annat som hör city till. Sittande på perrongen med våra hundar på filtarna rusade tågen fram på spåren. För att komma dit fick hundarna åka hiss. Störiga galler som man var tvungen att gå på hörde också till. Ett par hundar tyckte det var lite otäckt till en början men eftersom de andra hundarna var hur lugna som helst klarade de snabbt av situationen och satt och tittade på tågen.

När vi tittat klart gick vi vidare till torget och satte oss en stund och då såg det ut så här:

img-2317.jpg

Lilla Theia som är en vovve som vill ha koll på läget hela tiden lade sig ner och matte och husse lyste av stolthet.

img-2318.jpg

Texas hann med mycket under lektionen. Bland annat snubblade han över ett högt staket och gav oss alla kvällens största garv. Han är en härlig spillevink den hunden. Fullkomligt älskar honom. Han hann även med att slappna av som synes.

img-2319.jpg

Sköna Tilda har varit med förr på denna kursen och hetsade inte upp sig över något. Coola hunden! I bakgrunden min egen Doris som passade på att ta en liten slummer i vimlet.

img-2320.jpg

En veteran till, Viggo som även han gått kursen tidigare, glider runt och gillar läget var vi än är. Matte kommenterade skillnaden den här omgången jämfört med förra när hon fick kämpa hårt med honom. Hon njöt av sin fina, fina hund.

img-2321.jpg

Zinta som är nybörjare på den här kursen är så trygg i sig själv trots sin ungdom och det visade hon verkligen idag. Så lugn och trygg under hela lektionen. Jag tror matte var omåttligt stolt över sin vackra hund.

Vi hade en underbar kväll i ett Malmö som visade sig från sin bästa sida. Vädret perfekt och jag hade kunnat hålla på hur länge som helst men hundarna var supertrötta mot slutet och vi åkte hem väldigt nöjda med våra fyrfotade vänner.

Ha en underbar dag!

Kram

 

 

 

18 apr 2013

Comments powered by Disqus