Stadshundar

Godmorgon!

Dom säger att vi ska bli stadshundar redan nästkommande helg. Vet inte om vi riktigt är redo för det. Vi har varit inne och tränat på detta nu. Husse och matte gick en runda där vi ska bo och visade oss hur det ser ut. Det såg inte alls dumt ut. Efter bara en liten stund var vi utanför villagatorna och vi fick gräs under tassarna. I dammen vi gick förbi simmade ankor och i horisonten såg vi en kanin som skuttade omkring. Hade det växt lite träd där också så hade vi nästan känt oss som hemma. Det var helt ok.

Men. I stan finns det en massa andra hundar. Vi mötte flera stycken. En som tyckte vi var dumma i huvudet som inte brydde oss om att hälsa. "Dom ska inte hälsa då?" sa deras matte lite surt. Vår matte valde att bara säga nej och gå vidare. Tror inte att hon kommer att orka att förklara för alla vi möter i vår nya hemstad.

En man hade sina två schäfervovvar lösa och den ena var väldigt yvig och for hit och dit. Närmade sig oss väldigt snabbt och Selma blev väldigt pipig eftersom hon är så rädd för andra hundar. Jag, Doris, morskade upp mig och hjälpte till med att se lite farlig ut. Han hade dock rätt så bra ordning på sina hundar, farbrorn, han tog upp en leksak och genast kom hundarna till honom. Vår matte tyckte ändå inte att det var riktigt ok. Hon säger att hon kan ju inte veta om han har kontroll när hundarna kommer så nära oss och vad händer om dom kommer fram till Selma. Nej, matte tycker inte att man får låta hunden springa så långt ifrån en när man möter andra hundar. Hon såg lite tjurig ut när vi passerade honom och vi kommer förmodligen att göra det ofta för det såg ut som om han bodde där vi ska bo. Hoppas inte matte blir ovän med honom. Det kan bli lite jobbigt.

Denna veckan kan det bli lite sporadiskt bloggande. Vi ska packa och vi hundar måste se till att allt viktigt, våra saker, kommer med. Nästa vecka när vi är på plats på det nya stället kommer matte i ca en vecka bara ha internet i sin lilla Iphone och det är så jobbigt att blogga från den så vi får se hur mycket det blir med det.

Spännande är det. Mycket att göra är det också. Nu ska matte packa ner köket så äta ska vi tydligen inte göra förrän nästa vecka......

Ha en underbar dag!

Kram

17 mar 2014

Comments powered by Disqus