Spontan-umgänge

Godmorgon!

En liten idé kläcks via facebook. En flygande jakob och en snabbgjord pannacotta slängs ihop. Till det ett glas gott vin och en kopp kaffe. Enkelt och utan krusseduller. Alltihop äts i uterummet en varm och skön sommarkväll under massor av skratt och småprat. Ja, det var så min fredagskväll såg ut. Runt våra fötter (och i en viss hunds fall ovanför bordskanten) umgicks fyra hundar i något så när harmoni. Gästande hund är nämligen väldigt förälskad i vår lilla vovve och har liite svårt att låta henne vara i fred. Hon uppskattar inte riktigt uppvaktningen och ser ut som en liten gremlings när han med sitt något klumpiga förförelsenummer försöker få henne att förstå att han är den rätte! Han, engelsk mastiff på nittio kilo och hon liten japansk spets på sju kilo. Vilka valpar de skulle få! :)

Åter till det faktum att man på ett väldigt enkelt sätt kan göra en kväll så perfekt utan att krångla till det alltför mycket. Det enda som behövs är trevliga människor och enkelhet. Det blir allra bäst då. Inga finkläder som skitas ner av närgångna hundar. Avslappnat och trevligt. Inget annat. Samtalsämnen saknas inte. När vi inte pratar hund (vilket vi inte gör hela tiden!) så finns det så mycket annat vi pratar om. Det gör vi. I massor. Jag är så väldigt tacksam för att min hundskola gett mig så goda vänner. Som tar mig som jag är. Jag behöver inte förställa mig. Jag kan vara precis den jag är utan att tänka på hur jag för mig eller vad jag säger. Jag får vara mig själv. Om jag nördar till det en stund med hundsnack så är man med utan att sucka. Man är nästan lika intresserad som jag. Då trivs jag som bäst. Våra hundar är nämligen väldigt viktiga för oss.

Nu ska jag åka och bli fin både i håret och få fina naglar. Sen ska lördagen tillbringas hemma i lugn och ro om jag inte kan övertala mannen att vi måste ta en tur med motorcykeln. Life is god idag!

Ha en underbar dag!

Kram

1 jun 2013

Comments powered by Disqus