Söndagsfunderingar.

Godmorgon!

Hittade min gamla blogg när jag satt och surfade runt under frukosten. Fastnade så klart. Kan konstatera att min tillvaro förändrats massor och ändå inte så mycket de senaste åren. Jag tränar fortfarande hundar. Lite andra hundar bara. Lite färre som är mina egna. Idag har jag bara två egna och det är skönt samtidigt som jag saknar den där känslan av den lilla valpen som är ett oskrivet blad. Redo för att fyllas med kunskap av allehanda slag. Hur det kittlar till i magen när man stoppar in näsan i en varm valppäls som luktar alldeles speciellt. Jag saknar det. Jag vill ha det samtidigt som jag tycker att det är så skönt med endast två. Aaaargh! Så svårt det är.
Selma funkar inte alls att ha med sig på kurserna. När Doris är sjuk, som hon är just nu, då är det så ensamt på jobbet så det är rent eländigt. Visst kan jag låna hundar hit och dit på kurserna men det är långt ifrån detsamma.

Oavsett hur så OM jag skulle skaffa ny valp (oavsett ras) så tar det ganska lång tid innan jag har en ny färdigutbildad instruktörshund. Det är i och för sig skitroligt medan man tränar upp en ny hund men det är ju också så att den kommer att vara hund i huset tjugofyra timmar om dygnet, 365 dagar om året och är lååångt ifrån ett arbetsredskap. Vill jag ha jobbet? Är det mer värt än att det just nu funkar så bra i vardagen hemma?

Vilken ras skulle jag välja? Oj, här skulle det verkliga problemet uppstå! Det finns så många. Från jaktraser till vallhundar. Listan är lång på raser jag vill ha. Skulle även kunna tänka mig en bra blandning. Svårt är det!

Konstaterar att det nog får bero. Det är ju inte bara jag som bestämmer hur det ska vara här hemma. Det är nog bra som det är. Så kul det skulle vara med en ny valp. Jag är inte alls velig och ser inte alls framför mig korgen med den lilla valpen som står där i hörnet vid min säng.

Ha en underbar dag!

Kram

24 nov 2013

Comments powered by Disqus