Söndag pust!

Godmorgon!

Måste lära mig att skriva en bra rubrik på mina inlägg. Söndag. Hur kul är det? Alla vet att det var söndag igår. Inget jag behöver tala om för folk. Däremot är det ingen som vet vilken sorts söndag jag hade och dom som läser min blogg kanske är intresserade ändå. :)

Alla söndagar är väldigt aktiva för mig. Igår kändes den mer aktiv än annars och jag var ovanligt trött på kvällen. Men så nöjd med min dag.

Den här killen slog alla med häpnad. Aldrig har vi sett honom så arbetsglad, följsam och lyhörd på träningen. Jag stod och bara njöt långa stunder. Vänder mig om och ser hela gänget på kursen jobba så intensivt med sina hundar i "rutan" och herregud , så fort det gick att få hundarna att förstå att dom skulle springa till rutan. Fart! Glädje! Engagerade hundägare är bara förnamnet! Så stolt över alla mina söndagsdeltagare så det finns inte. På båda kurserna.

Hem som ett skott för att hinna till tredje kursen för dagen och helst hinna före mina deltagare. Det gjorde jag inte riktigt men nästan. Glada människor även där. Någon ny och en lite annorlunda grupp mot annars och detta ställde till det lite för mig. För första gången uppstod lite blodvite när två terrier flög ihop snabbare än blixten som terriers gör och ett litet, litet, hack i en örsnibb. Inget farligt alls men blödde gjorde det. Trygga hundar fick ställa balansen rätt igen och det gjorde dom bättre än någon människa kan göra. Hur coolt som helst. Underbara Viggo som för inte så längesen hade lagt sig i bråket stod tryggt avvaktande och betraktade det hela. Doris gjorde vad hon kunde för att få bråkstakarna att lyssna vilket gick så där. Snart var det lugnt igen och vi gick in för att ta vår sedvanliga fika. Mannen hade gjort goda mackor med ägg och bacon, rostbiff och ost. Jag hade bakat en kaka dagen innan. Vi mumsade och gick igenom dagens händelser. Som vanligt under mycket prat, skratt och många, många, ord. :) Det verkar inte spela någon roll vilken sammansättning av människor jag får så har vi lika mycket att prata om och lika trevligt. Nästa söndag gör jag ett litet uppehåll med hundspråkskursen för att jag ska ha två avslutningar här hemma och det får räcka. Nästa hundspråk blir alltså den 20 oktober för dem som vill vara med.

Efter detta snabbt undan med allting och skicka mailen med planeringen för dagen och sedan kastade jag mig i bilen för att köra in och sitta hos mor en stund på vårdhemmet. När jag satte mig där kom tröttheten över mig som ett täcke och höll på att sitta och somna likt alla andra på detta lugna, smått deprimerade ställe. Körde hem och lagade middag för att sedan sjunka ner i soffan och pusta ut efter en aktiv söndag som sagt.

Idag åker jag och fikar med bästaste Emma. Det kan jag väl vara värd efter min aktiva söndag? Eller? Denna vecka är det ledigt och nästa startar jag åtta fullbokade (!) kurser igen. Fantastiskt!

Ha en underbar dag!

Kram

7 okt 2013

Comments powered by Disqus