Sol och valpar...igen.

Godmorgon!

Bildresultat för sol

 

 

 

Dagen börjar bra. Sol på himlen och ingen vind som hotar välta en på morgonrundan. Med valpar på närhinnan från gårdagen ser jag fram emot ännu en dag i mitt hundland. Ska göra ett nytt försök att få kontakt med uppfödaren som har hunden med den valp jag ska förhoppningsvis göra till min i magen. Längtan blir inte mindre när man flera gånger i veckan umgås med valpar i olika storlekar. Levnadsglada, söta, förvirrade och gudomligt söta. Mannen var och hämtade Doris medan jag hade valpkurs igår och han pep iväg fort som attan för annars hade han nog tagit en valp med sig!

Ja, jag lever i ett litet hundland. När jag inte pratar, jobbar med eller gosar med så tänker jag hund. Lite skadad är man allt men jag vill ändå påstå att jag inte är en total hundnörd! Nej. Sa jag. Jag hörde protesterna från folk som känner mig. Nej. Jag är inte en total hundnörd.

En riktig hundnörd håller på med hund i stort sett dygnet runt. Det gör inte jag. Jag både sover, äter och går på stan utan hund. Så det så! Ok. Hunden sover ofta tillsammans med mig. Jag har kläder som det inte sticker ut hundsaker ur. Jodå, både jeans och t-shirt har jag. Jag tävlar inte med någon hund. Har aldrig gjort. Det tror jag man måste göra för att vara total hundnörd. Eller ställer ut. Gör jag inte heller. Gjorde det en gång med Doris. Vann goldenklassen men åkte ut i finalen och funderade på att skaffa en voododocka för att plåga domaren med nålar. Inget för mig.

Kanske är det därför det går relativt bra för mig på hundskolan. Jag ser inte bara hunden. Jag är inte total hundnörd. Det finns människor i hundens närhet som behöver min hjälp. Dem försöker jag se minst lika mycket som hunden dom har i kopplet. Jag har varit med på hundskolar och kurser där det inte är så. Tro mig. Där man avfärdade personer för att dom inte var på samma hundnördiga nivå som instruktören. Eller för att man inte fattade direkt. Det är fan inte så lätt när man inte haft hund innan. Kurs går man ju för att lära.

Bildresultat för nörd tecknad

 

 

 

Så nej, jag är inte total hundnörd och det tror jag är bra för mina kunder. Jag älskar hundar och tycker att jag är oerhört priviligerad som varje dag får hjälpa människor med sina hundar. Möjligen är jag nörd men det är jag på fler områden än hund i så fall: historia, matlagning och ok då.....hund!

Ha en underbar dag!

Kram

4 jun 2015

Comments powered by Disqus