Sol i sinnet på en hundnörd.

Godmorgon!

Ute skiner solen. Det är arbetsdag idag. Doris och jag har haft en superfin morgonrunda. Jag mår som en prinsessa. Jo, det ser ut att bli en bra dag.

Har jag något hundrelaterat att prata om idag. Nja, det känns inte riktigt så. Jag blir alltid så här precis innan jag ska vara ledig. Huvudet töms så hundstuff. Det kanske inte är så dumt. Det är inte lätt att vara hundnörd. Allting blir liksom en hundsak. Är jag ute och går på stan ser jag ständigt saker man skulle kunna använda inom hundskolan. "Här kan man lära hunden klättra! Här skulle man kunna hålla en lektion i det och det" Hela tiden! Man kan inte möta ett hundekipage utan att analysera och studera. Hela tiden får man bita sig i tungan för att inte komma med goda råd eller ge en avhyvling till någon som inte är snäll med sin hund. Det behöver man i och för sig inte vara hundnörd för att göra. Det borde alla göra. Ser man något otillbörligt ska man säga ifrån. Just nu har jag ett ont öga till en dam som rastar sin hund nere vid "våra" ankdammar här hemma. Hunden springer lös upp och ner i vassen hela jävla tiden. De stackars fåglarna som ligger på ägg far upp och oron är total. Inte bryr sig kärringen om det inte. Än så länge har vi inte hamnat på samma sida om dammen men när vi gör det kommer jag att väldigt noga tala om för henne det olämpliga i att låta hunden springa hejvilt bland de stackars häckande fåglarna. Fnys!

Tack vare att man är så hundnördig som jag är det nyttigt och skönt att tömma huvudet lite inför det påsklov som stundar. Imorgon börjar det och då ska jag ägna veckan till att träna på att orka cykla mer än fem minuter på slät mark. Jag ska prova mitt nyinköpta jojokort för att åka buss till stan. Bilen ska jag bara använda när hundarna och jag ska ut och hälsa på naturen utanför stan. Det blir en härlig vecka hoppas jag. Även om jag inte får jobba. Lite hundskolajobb ska jag hinna med också förstås. Man kan inte vara helt ledig. Då tar dom nog från mig titeln hundnörd.

Det var dagens svammel. Det kändes lite som just svammel. Hjärnan har redan gått in i semesterläge.

Ha en underbar dag!

Kram

13 apr 2014

Comments powered by Disqus