Små saker som gör dig glad.

Godmorgon!

 

Alla relaterade till mina älskade hundar. Vi hundnördar är inte som andra. Eller är det bara jag?

 

Det finns massor av saker som gör mig glad.

En blöt, varm nos i örat på natten. En hund kommer i full galopp med öron och tunga fladdrande. Hundglädje när man upptäcker att bilfärden gick till havet och man får kasta sig i vågorna. En hund som kryper nära, nära när jag är ledsen. Hund som samlat ihop alla sina leksaker och tigger om en lek. Välkomnandet när jag varit hemifrån.

De flesta saker som gör mig glad har med en hund att göra. Inom vården har man upptäckt värdet av att ta in hunden i vårdandet av dementa eller autistiskt sjuka människor. Man blir glad av hund, man blir lugn av hund. Trots detta har de inte så högt värde i samhället. De betraktas som egendom istället för den levande, kännande varelse dem är. I det senaste fallet av smuggelhundar där man fick avliva ett antal rottweilervalpar misstänks förövarna för grovt smuggelbrott. Inte grovt djurplågeri trots att valparna var i så dåligt skick att man alltså var tvungen att avliva dem. Det är inte ok. Det är inte rätt. Dessa stackars, stackars hundar. Jag blir så ledsen. Let the punishment fit the crime säger jag bara. NU!

Åter till det som gör mig glad. Hunden som på alla tänkbara sätt visar att jag är den bästa människan på jorden. Det gör underverk med självförtroendet. Hur värdefullt är inte det? Jag tror de flesta som läser min blogg har en egen hund: Krama om din vän. Du kan inte hitta en bättre vän i hela världen.

Ha en underbar dag!

Kram

7 sep 2013

Comments powered by Disqus