Slappa och snacka.

Godmorgon!

Det var vad vi gjorde på kursen igår. Slappade i solen med hundarna och snackade. Där emellan jobbade vi så klart. Hundarna jobbade hela tiden. Med att slappa. Här är några av dem:

Liten Tova som är bland det sötaste som finns. Jag är visserligan goldenägare och har själv framför allt haft lite större hundar men det finns ett par små som fått mitt hjärta att smälta. Tova är en av dom. Orädd för det mesta utom läskiga underlag. Där får vi jobba lite men denna hund tar livet i stora famnen.

Här är en annan liten dam som gjort en resa värd att notera! Lilla yorkshireterriern Mynta som en gång kom på kurs. Rädd för det mesta. Jag var läskig och alla andra hundar var jätteläskiga. Matte som är en klok tjej såg till att Mynta i lugn och ro fick gå kurser där allt skedde i hennes takt. Hennes självförtroende byggde vi upp i den takt som passade henne. Idag trippar hon omkring på kursen hur trygg som helst. Hon kommer mer än gärna fram till människor och andra hundar är inte längre läskiga även om hon helst inte vill umgås för nära. Så trygg och så fin är denna lilla tjej idag. Underbar!

De som har fördomar mot små hundar skulle träffa dessa två.

För att inte de andra finingarna på kursen ska känna sig förbigångna kommer här lite bilder på fina, fina hundar.

Dio! En liten kille med stor aptit på livet. Trots sin ungdom är han så duktig. Här har det tränats med positiva metoder enbart. Ett år gammal är han en hund man kan visa upp med stolthet. De som har fördomar mot "kamphundar" skulle träffa Dio. Underbar kille tack vare kloka ägare.

Mandel. Godingen! Kom till kurs och hade svårt för att behärska sig och ville ha aktivitet hela tiden. Sitter så fint på sin filt och är hur god som helst.

Rufsen. En av de lagotto som fått mig att bestämma mig för en italienska-valp! Så snäll och så arbetsvillig. Älskar allt och alla. Duktig på filten.

Sist i dagens kavalkad där några hundar fattades är Salve. En liten pojke som ganska nyligen börjat sin resa på hundskolan. Vaken och söt som socker jobbas det på att lära honom vad han behöver kunna. Han är på god väg lille sötnosen. Har en blick som kan smälta det hårdaste hjärta!

Jag vill påpeka att jag fått tillåtelse av alla att lägga ut bilderna här. Jag frågar alltid. Varenda en av dessa hundar har något som man bara måste älska. Jag har världens bästa jobb!

Ha en underbar dag!

Kram

5 jun 2015

Comments powered by Disqus