Skötsamt besök.

Godmorgon!(rolig bild lånad från internet)

Inte så sällan får jag höra av deltagare att det är svårt att få människor i deras omgivning att göra som man säger vad gäller den fyrfotade i familjen. Man kan tjata sig till döds om att dom inte ska ge hunden uppmärksamhet när den hoppar eller att man inte ska klappa hunden förrän den är lugn och så vidare.......

Jag har lösningen! Skaffa en engelsk mastiff!

Igår hade vi besök av några släktingar som inte har någon hundvana överhuvudtaget. Åtminstone några av dem. Det finns t o m åsikter om hur trevliga hundar och andra djur egentligen är! Något en hundnörd som jag har vädigt svårt att ta till mig.

Nåja, jag hade så klart några regler jag delade ut omgående när dom kom. Klappa honom inte på huvudet. Han blir väldigt upphetsad då. Vifta inte med armarna. Samma där. Det försätter honom bara i ett läge av "nu jävlar leker vi!".

Aldrig har jag väl så fort fått människor att göra som jag säger! Det var armar bakom ryggen och inget viftande alls. Men. Dom tyckte allt att vår käre Harry var ganska charmig. Det hade jag inte väntat mig.

Harry då? Skötte han sig? En pärla! Han skötte sig med högsta betyg. Lyssnade på mig när jag bad honom att inte sänka våra gäster. Backade ut från trånga utrymme om någon människa behövde lite golvyta.

Sen att man inte kan få människor att göra samma med en söt golden vid namn Doris har jag vant mig vid. Alltså lyssna och följa mina regler. Jag suckar lite och funderar på om det är värt det att skaffa en mastiff för att få folk att lyssna på mig. Nja. Jag vet inte. Även om jag älskar den käre Harry.

Ha en underbar dag!

Kram

7 jan 2015

Comments powered by Disqus