Skendräktig Doris.

Godmorgon!

Något försenad så har nu Doris fött sina "valpar". Jag är så trött på den här löpcykeln. Hon är tjurig och tråkig innan löp, under löp, efter och nu drygt två månader efter så är hon så töntig så det finns inte. Det är ett förfärligt pipande, stökande och kelande hela tiden. Mjukisdjuren bärs omkring och hanteras hit och dit och inte nog med det. Hundar vi möter ska man antingen mopsa upp sig mot eller så viftas på svansen i inviter som hon aldrig gör annars. Hon är knäpp!

Trots detta så kommer jag att även nästa gång välja en tik. Jag trivs bäst med tikar. Fråga mig inte varför. Det bara är så. Jag längtar så. Jag har till och med ett namn som mannen valt. Håller det lite för mig själv än så länge om jag nu skulle ändra mig. Ok. Om du tjatar så... Thinez. Ovanligt. Ett gammalt tantnamn är det igen med en liten knorr på stavningen. Jag är så glad för hans engagemang i kommande familjemedlem. Det brukar bara vara jag som väljer och pysslar och sen gillar han dom när dom väl är här. Han har varit på studiebesök på hundskolan för att studera welshar in action och blivit nöjd med det han såg. Nu gäller det bara att se till att den där valpen blir tillverkad. Den är inte det ännu ens men vi är beredda på att vänta. Bara det nu blir en tikvalp till mig. Det här är en väldigt jobbig väntan.

Så. Med en skendräktig tik i huset planeras det för nästa. Det är tur att det finns så mycket tid över på året när man bara älskar dessa tikar annars hade man fasen låtit bli. "Doris!! Sluta!!"

Idag ska vi, som jag skrev i går, äta gås på Skivarps Gästgivaregård tillsammans med två av de trevligaste personer jag känner. En toppenlördag med andra ord.

Ha en underbar dag!

Kram

8 nov 2014

Comments powered by Disqus