Semesterhund.

Godmorgon!

Så här ser en semester-hund ut:

Doris har haft en bra termin. Min wing-man, min klippa. Trots att jag ibland är lite ledsen på henne så är det så. Jag älskar denna hund. Som vägrar rätta in sig i ledet helt och hållet. Det är bara att kolla in blicken! Jag är den jag är!

Igår när jag skulle köra till sista avslutningarna före semestern förlorade jag när hon fick välja mellan långpromenad med husse eller åka med mig och jobba. Hon gör som hon vill. Hon är inte "olydig". Inte alls. Hon är Doris. Coolingen kallad av mina deltagare. Ligger på sin filt och övervakar det som händer på träningsplanen. Rycker ut om det behövs i valpleken annars låter hon de små busa som de vill medan hon ligger på sin filt. Hon är väldigt tydlig med att visa om någon "bär sig illa åt". Aldrig att det har hänt att någon hund inte har lyssnat på Doris trots att hon egentligen inte tar i särskilt mycket när hon säger ifrån. Aldrig att det har hänt att någon hund gett sig på henne trots att det emellanåt finns ganska tuffa hundar på kurserna. Alla hundar blir lite tryggare när de umgås med Doris. Lugnet själv.

Jag tror att det beror på att hon är både bra på att läsa och bra på språket överhuvudtaget. Något vi stod och pratade om på sista kursen igår. Alla ansåg att dom lärt sig så mycket om både sina egna hundars språk men även om andra hundars och hur de kommunicerar med varandra. En som dessutom gått många kurser menade att det var den bästa kursen hon gått där hon lärt sig så mycket om sin hund. Alltså måste jag fundera ut hur jag ska få plats med en sån kurs i höst igen. Jag får lägga pannan i djupa veck. Jag har ju fem veckor på mig. Semester. Då jag inte ska syssla med jobb egentligen. Ska bli intressant om jag kan låta bli. Doris ska vila. Det är hon värd!

Ha en underbar dag!

Kram

14 jul 2014

Comments powered by Disqus