Selma.

Godmorgon!

Böld mellan tårna på min vovve. Gör ont. Inte konstigt man går som en kratta. Förutom att hon har sin artros så har hon nu alltså en böld mellan tårna. Det är andra gången på två år men denna gången angriper vi det på lite annorlunda vis. Klokt av veterinären tycker jag. Förra gången ville man skära upp direkt och sätta dränage som ramlade av och där såret läkte ihop fel vilket gjort att hon har en liten valk på trampdynan som inte är så fin. Inget som stör henne men i alla fall.

Detta ville jag inte ha riskera denna gången så i samråd med veterinären satte vi in antibiotika mot infektionen, gav henne en spruta cortison och en näve godis från veterinären samtidigt som han sa: "Dags att få ner henne några kilo". Så trött på detta är jag! Hon är omöjlig att hålla vikten på. Hon får massor med motion så det hänger så klart på mängden mat vi stoppar i henne. Jag vet men det är sjukt jobbigt att hålla på och kämpa med denna våg bara för att hon är kastrerad.

Nåja, Vi ger antibiotikan en vecka på sig att göra sitt jobb så får vi se. En lättad Selma bokstavligen drog ut mig genom dörren när hon insåg att hon fick följa med hem och inte läggas på operationsbordet. Nu ska vi bara hålla tummarna för att antibiotikan gör sitt jobb så vi slipper åka dit igen.

Ha en underbar dag!

Kram

17 jun 2014

Comments powered by Disqus