Samvetet.

Godmorgon!

Svårigheten med att ha en vuxen hund samtidigt som man har en valp är att få ihop det med promenader som passar den vuxna hunden när men inte kan lämna valpen ensam hemma så länge som man behöver vara borta. Man ägnar en ganska stor del av dagen åt att planera för hur man ska lösa det. Ingen dag är den andra lik.

Jag börjar ensamhetsträna i stort sett så fort valpen börjat känna sig hemma och det tog inte lång tid för liten Gina att göra det. De små, små ögonblicken hon fick vara ensam förlängdes till minuter och så vidare. Trots att jag tagit det väldigt lugnt och inte gjort någon stor sak av att jag går iväg har det gjort att hon följer mig som en skugga hemma. Inget konstigt egentligen. Det har nog alla mina valpar gjort. Jag är väldigt viktig för dem och det är inte heller konstigt. Jag är i stort sett alltid där!

Fortfarande lämnar jag inte henne helt ensam mer korta stunder. Tillsammans med Doris klarar hon lite längre tid. Just nu har jag ständigt dåligt samvete för Doris. Trots att jag vet att hon har det hur bra som helst. Hon får vad hon behöver men jag erkänner.......jag är en curlingmatte! Det har jag erkänt förr här på bloggen. Jag gör det igen.

Igår fick liten Gina följa med på Miljö/lydnadskursen medan Doris fick vara hemma själv. Vilket jag tror hon tycker är ganska skönt. Då slipper hon den lilla terroristen en stund. Husse är bortrest och att lämna italienska helt ensam eller ens tillsammans med Doris i över två timmar var inget alternativ. Hon skötte sig helt ok. Hon har ju sina egna åsikter om att gå, eller inte gå, i koppel än så länge. Passar inte så bra när instruktören ska leda gruppen på promenaden. När hon går drar hon som ett ånglok än så länge. Jag kände ett behov av att hela tiden påminna alla om att hon bara är 13 veckor.  Eftersom jag har förstående kunder som givetvis inte kan motstå hennes charm så kan vi väl säga att det gick bra. Däremot att sitta och ligga på sin filt och slappna av är något lagotton har fattat. Där var matte faktiskt lite stolt. Tänk på att det var hennes absolut första arbetspass på hundskolan. Jag kan inte säga annat än att jag var väldigt nöjd med henne. Det var jag även med dom här godingarna:

Dio. Killen med öga för tjejer!

Zola. En liten dam med humör och stor charm i liten kropp!

Längst bort med rumpan mot kameran. Shiela. Liten tjej som smugit in i mitt hjärta. Lukas cockerspaniel som är nykomling på hundskolan. Tjusig som tusan. Cooling!

Det går framåt. Snart kan vi klara de svårare miljöerna. Några foto blev väldigt suddiga så alla kom inte med på bild tyvärr. Får reparera skadan på en annan lektion.  Alla jobbar så tålmodigt med att lära sina vovvar att slappna av.

Hemma väntade Doris som fick ett märgben som tack för att hon väntar med den stora promenaden hon är så van vid tills husse kommer hem idag. Matte får leva med dåligt samvete tills liten Gina inte är så liten längre och kan hänga med. Då kommer jag säkert att komma på något annat att ha dåligt samvete för.

Ha en underbar dag!

Kram

11 sep 2015

Comments powered by Disqus