Saknad.

Godmorgon!

Plötsligt slår det mig. Som en gummiklubba i huvudet. Det är snart riktig höst och jag bor i stan!!! Mina morgonpromenader i skogen är ett minne blott. Om jag sluter ögonen och drar ett djupt andetag kan jag känna doften. Den där förmulnande processen som är så tydlig på höstkanten. Drar jag ett djupt andetag här på morgonrundan får jag på sin höjd lite bensindoft blandad med dieseldoften från lastbilen som precis körde förbi. Nä, nu var jag inte riktigt rättvis men det är så långt ifrån skogsdoften "hemma" i skogen.

 

Det här mina vänner. Känner ni doften? Skogsdoften.

När jag mötte rådjur på morgonen. När hundarna sträckte ut på fältet och rullade sig i den av regnet uppblötta koskiten. Hm. Det sista kan jag vara utan om jag ska vara ärlig.

Jag trivs i stan men åh, vad jag just idag saknar min morgonfrukost i skogen sittande på en sten med mina lurviga. En kopp kaffe i den lätta morgondimman. Frisk, krispig höstluft fyller mina lungor. Lugnet som ger en perfekt början på dagen. När man kan sitta och lyssna på tystnaden istället för utryckningsfordon och bilbrus. Det är inte detsamma om jag ska sätta mig i bilen och köra långt för att få tystnaden och lugnet. Det är inte lätt att hitta orörd skog här omkring.

Idag får jag leta lite extra efter fördelarna med att bo i stan för just nu önskar jag att jag hamnade i skogen när jag öppnar dörren. Jag dricker mitt kaffe vid köksbordet och är trots allt så glad för att jag är där jag är. Men......skogen!

Ha en underbar dag!

Kram

 

22 aug 2014

Comments powered by Disqus