Saker vi säger....

Godmorgon!

 

 

Hur ofta slänger man inte ur sig saker och får det att låta som en självklar sanning? Det som jag är övertygad om säger jag så klart i ett tonfall som inte ska lämna något att tveka om. Det är lite av mitt jobb att vara säker i vissa lägen för att mina deltagare ska lita på det jag säger. Jag har kunskap och erfarenhet, javisst men jag vill ändå säga: Tänk efter. Hur känns det i magen? Låter det rimligt för dig? Är det något du kan tänka dig att ta till dig? Dina egna erfarenheter? Vad säger dom? Kan jag kanske lära mig något av dig? Givetvis!

Jag har hört hundtränare säga (ingen nämnd ingen klämd!) "Jag har aldrig läst en bok av någon annan hundtränare eller lyssnat på andra. Jag litar på mina egna erfarenheter!" Hur inskränkt och självupptaget låter inte detta?? Jag gör precis tvärt om! Jag vill lära mig något av alla mina deltagare. Vi har så mycket att ge varandra! Så mycket erfarenhet man hämtar från alla hundägare som kommer i ens väg. Inga problem är så små eller trivala att man sätter dom åt sidan. Varenda hund har något att lära mig. Att inte ta till sig andra hundtränares erfarenheter och kunskaper är ju att sätta gränser för sina egna kunskaper och fastna. Det vill åtminstone inte jag göra.

Detta gör att jag säger. Känns det jag säger rimligt för dig? Är det något du kan tänka dig att ta till dig? Har du någon annan idé om hur du skulle kunna tänka dig att göra? Du kan lära mig så mycket! Din hund kan lära mig så mycket!(Lägg märke till den sluga minen!)

Min Doris har lärt mig att: "Om du ger mig färskfoder äter jag. Om du envisas med torrfoder matvägrar jag tills jag svälter!" Jag är inte rädd för att säga att jag har fel när jag har det. Doris vann den här striden. Sund hundmat ligger åter i kylen och hon äter som vanligt igen. Ibland har man fel och då ska man inte vara rädd för att säga det. Doris tycker helt enkelt inte om torrfoder i någon form och är beredd att vara envis som en terrier för att bevisa sin rätt att äta färskfoder. Jag har lärt mig något: Gå inte i strid med Doris. Hon vinner och dansar segerdans i trädgården efter frukosten sjungandes: "I love you matte men det är jag som bestämmer!" Jag säger till mina deltagare att hunden inte svälter. Den äter när den blir hungrig. Tjaa, har jag rätt i detta eller.........? :)

Ha en underbar dag!

Kram

21 sep 2014

Comments powered by Disqus