Säg till om jag är tjatig.

Godmorgon!

Hade en extralektion igår för att vi missat en söndag på grund av regn och översvämmningar för ett tag sen. Jag valde att lägga en "stadsträning" i Hörby. Det är kanske lite löjligt att kalla lilla Hörby för stad men det fanns en hel del hundar i gruppen som inte varit i stan tidigare och om man frågar dom så var det nog alldeles lagom stökigt. Att det fanns cirkus i byn med elefanter som gick och betade på gräset på andra sidan ån gjorde inte saken mindre jobbigt för vovvarna.

Vi hade verkligen en bra och väldigt nyttig lektion. En del av hundarna hade nog inte aktiverats genom att få klättra och balansera på saker på promenaderna tidigare men oj, så duktiga dom var. Att dom dessutom fick tränas på att gå tillsammans i grupp gjorde det inte lättare för hundarna. Även här var dom jätteduktiga. Dom fick jobba. Dom fick koppla av. Ja, det var en riktigt bra lektion.

Nu kommer jag till det som kanske är lite tjatigt. Det viktiga i att göra såna här saker. Presentera olika miljöer för hunden. Låta den titta på saker den inte är van vid i sin vardag. Hela världen är full av saker man kan använda som aktiveringssaker när man är ute och går med hunden. Förutom att hundens självförtroende växer när den får känna att den klarar av saker som är läskiga och lagom svåra så stärker den er relation och ert samarbete och det kan man inte hur gärna man än vill hitta något negativt i.

Öppna ögonen när du är ute med hunden. En betonggris kan man balansera på. En trädstam kan man gömma godis i. Stolpar som står tätt kan man gå slalom mellan. En upphöjd platta kan man öva bakdelskontroll på.

Nu känner jag att jag nog måste lägga in en miljöaktivering till nästa omgång. Japp. Det ska jag nog göra. En kurs som just ska heta Miljöaktiviering. Nu gick hjärnan igång.

Idag är det jobb igen. Ingen helgledighet för mig denna veckan. Det är bara att köra på och åka på kalas och fira sonen efteråt.

Ha en underbar dag!

Kram

5 okt 2014

Comments powered by Disqus