Sådan herre sådan hund.

Godmorgon!

Gammalt talesätt som stämmer så ofta att det är skrämmande. Varför säger jag det? Jo, för att jag just nu ser hur mina hundar är en spegel av mig själv. Stressen över flytten tillsammans med att det inte finns några mattor kvar på golven och huset mest ser ut som ett lager på IKEA har gett mig en Doris som vankar som en osalig ande omkring i ruiner och en Selma som ofta, ofta kommer och "frågar" om allt är ok. Ungefär som jag känner mig med andra ord.Därför är det inte konstigt att hundar ibland tar lite för stort ansvar för sina ägare. De är superkänsliga för vår sinnesstämning och om vi inte kan ta hand om oss, som hunden uppfattar det, då måste dom göra det.

Jag säger det ofta, ofta: sträck på dig, gå med säkra steg, tveka inte när du hanterar din hund. Är du en osäker person är det stor risk att din hund också blir det. Kan vi lura dem? Tja, kanske om vi är tillräckligt skickliga. Jag vill nog påstå att jag gör det. Jag har ju lyckats lura de flesta. :) Så varför inte mina hundar?

Just nu kan jag inte lura mina vovvar. Det totala kaos som råder i vilket rum de än går in i talar sitt tydliga språk. Något är på gång och matte har inte koll på läget. Då blir vi oroliga och måste dutta på matte lite då och då. Bara för att kolla så allt är ok.

Efter detta korta, lite förvirrade inlägg, som egentligen kräver mycket större utläggning men det har jag inte tid till idag, säger jag:

Ha en underbar dag!

Kram

19 mar 2014

Comments powered by Disqus