Så otroligt onödigt och nu släpper vi bomben!

 

Godmorgon!

Var det verkligen nödvändigt. Dom enda som blev glada över den snö som fallit inatt är.....hundarna! Tjoho, vrålade dom när dom kom ut och dagens rullande varade betydligt längre än vanligt. Om vi ska se det positiva i det hela så var dom inte svarta av skitig lera när dom kom in men det är väl det enda positiva jag kan komma på. Fnys! Högst onödigt. Jag hade ju precis inbillat mig att det skulle bli vår nu. Ja ja, jag vet. Det är alldeles för tidigt men jag ville så gärna.

Jag tycker egentligen om vinter. Hur motsägelsefullt blev det inte nu då? Kylan på näsan när man kommer ut. Det vackra landskapet som gnistrar i lampans sken. Om det är lagom mycket snö som kommer rakt uppifrån. Jag ska inte behöva pulsa alltför mycket. Hur ofta händer det i Skåne? Lite oftare här i Hörby än i Malmö t ex. Sitta i en snödriva under en enebuske och äta frukost tillsammans med hundarna. Detta är en av sakerna som jag kommer att sakna!

Varför ska jag behöva sakna detta? Jo, och nu kommer det, vi kommer att under våren- sommaren flytta till Malmö! Vi tar över svärmors hus och lämnar landet! Innan någon som går kurs i Hörby börjar undra så ändrar det ingenting alls vad gäller hundskolans kurser i Hörby. Det blir bara tvärtom. Jag får längre att köra till Hörby än till Malmö som jag har nu. Eftersom jag jobbar betydligt fler dagar i veckan i Malmö så kommer det att bli lite lättare för mig.

Det är med mycket blandade känslor jag gör detta. I 25 år har vi bott i vårt fina, fina hus. Barnen har växt upp här. Närheten till naturen har varit det jag framför allt uppskattat. Jag, före detta asfaltblomma som blev skogsmulle, kanske kan lära sig att bli stadsmänniska igen. Vi kommer att bo på Hyllie som ligger nära vägarna ut ur stan samtidigt som det är nära till stan. Vi kan inte få ett bättre tillfälle att förbereda för den tid när vi inte längre kommer att orka med all mark som måste hållas iordning och att sälja två hus blir nog lättare nu än när vi är äldre och trötta.

Mina kära bloggläsare kommer under en tid framöver få följa den stora flytten som vi är långt ifrån att börja med ännu så länge. Det är gigantiskt mycket som ska göras innan vi packar för flytt. Det kommer att dröja länge. Det är kanske bra så mitt hjärta och huvud får tid på sig att vänja sig vid tanken.

Ha en underbar dag!

Kram

17 jan 2014

Comments powered by Disqus