Så nöjd.

Godmorgon!

Så bra det blev. Jag är så nöjd. Hundspråkskursen jag startade igår kan man inte säga annat än att det blev lite av en succé. Tack vare att alla som kom fullständigt förstod syftet med denna kurs. Vilket var att i lugn och ro låta hundarna lära känna varandra, läsa varandra och ägarna själva skulle lära sig att läsa sina egna men även de andras hundar. Lära sig att inte spänna sig och signalera fel saker till sina hundar. Förstå sina och andras hundar.

Jag hade lite att göra så kameran var inte precis flitigt använd. Hihi! Det var fullt upp men några bilder blev det i alla fall när vi började med att låta hundarna gå omkring och titta på varandra, lukta på varandras markeringar utan att hälsa. Jag ville undvika att någon blev frustrerad på grund av kopplet.

2012-10-21-130636.jpg

Tio stycken hundar gick omkring irviga att lära känna varandra. Filtarna lades ut och sen kände jag mig som Grind-Olle när jag slussade hundar ut och in genom grinden till inhängnaden. I olika omgångar och som det passade fick hundarna komma in och bekanta sig med varandra för att sedan komma ut till filten igen och vila och betrakata de andra som lekte. Några ägare lärde sig nya saker om sina hundar. Någon blev nästan rörd till tårar för att hon var så stolta över sin älskling. Någon hund tyckte matte och husse var viktigast i världen. Någon hund fick lära sig av en hund som är suverän på att lära att man minsann inte fick vara bufflig i leken. Någon kom till och med till att bara umgås och gå och snusa lite. Det kunde inte ha gått bättre. Jag var så nöjd!

När hundarna var helt slut fick några gå in i bilen och vila medan andra fick följa med in i köket för den efterföljande fikan. Låg så fint på sina filtar medan vi mumsade på nybakta bullar, drack kaffe och analyserade dagen. Vi pratade hundspråk men även andra saker man undrade över. Jag kan inte säga annat än att jag var helt slut efter två och en halv timmes lektion. Jag hade ju dessutom en lektion innan så huvudet var ganska rörigt efteråt. Alla åkte hem nöjda och det var det viktigaste för mig. Jag kunde sjunka ner i soffan med en kebabrulle (orkade inte laga mat efteråt) och ett glas vin mer än nöjd med min dag.

Eftersom jag öppnat upp kursen för fler hundar och har en liten kö med intresserade så kommer det lite nya hundar nästa söndag. De som kom igår kommer tillbaka och vi presenterar lite nya vovvar. Björn fortsätter agera bagare och kommer att bjuda på äpplekaka och vaniljsås till fikan.

Söndagar ser ut att bli den dag jag jobbar mest men attans så härligt detta var! Roligt, intressant, läraktigt och om man ser till det sociala så kunde jag inte omge mig av underbarare människor. Helt fantastiskt!

Ha en underbar dag!

Kram

22 okt 2012

Comments powered by Disqus