Så mycket bättre.

Godmorgon!

Andra valplektionen. Denna gång tillsammans med storasyster Doris. Som skydd. Trodde jag. Men nej. Doris brydde sig inte mer om liten Gina än att hon välkomnade henne att dela filt med henne på träningsplanen. Jag har många deltagare på den kursen så min tid att dokumentera detta med en kamera är lika med noll.

Gina var betydligt mer aktiv igår. De andra hundarna var inte lika läskiga även om man inte ville hälsa riktigt på dom än så länge. Det är helt ok. Att hon inte verkar bry sig så mycket om varken människorna eller hundarna passar mig alldeles utmärkt. Detta uppmuntrar vi genom att belöna kontakten och närheten med oss. Om hon vill ha kontakt får hon välja detta själv. Min tro är att det förmodligen kommer.

På onsdagen har jag en vardagslydnad och en valpkurs och jag är så imponerad av båda grupperna. Jag måste framhålla valpgruppen en liten aning idag. Så duktiga och då menar jag inte lydiga på något sätt. Pigga, glada valpar som mer än gärna jobbar och ägare som är så engagerade i övningarna att Emma och jag bara står och beundrar det hela. Det är en valpkurs. Inte elitlydnad. Vi vill ha glada hundar och det har vi här! :)

Det gör ju inte saken sämre att jag har en egen liten valp som jag kan låna från husse när jag ska visa övningar från grunden. Lilla Gina är så samarbetsvillig och lyhörd att hjärtat bultar i bröstet på mig när vi ska vi deltagarna följsamhet, sitt och så vidare. Då glömmer liten Gina att det finns läskiga hundar alldeles brevid. Då finns bara matte och hon. Mitt hjärta bultar så högt av kärlek att jag knappt hör vad jag själv säger. Älskade hund!

Doris fick också jobba. Hon gör det på sitt vanliga vis. Lite lojt och långsamt. Sen kommer raketen Gina! :)

När vi kom hem såg det ut så här efter en stund:

Så idag har liten lagotto vilodag. Får väl se om hon går med på detta.

Ha en underbar dag!

Kram

27 aug 2015

Comments powered by Disqus