Rolig kväll.

Godmorgon!

Jag ska vara helt ärlig och säga att med tanke på hur jag mådde igår (och även idag) så var det inte med ett jippy-hurra som jag studsade ut till bilen för att köra till Malmö och hålla kurs. Nu är det så att jag vet att när jag kommer fram glömmer jag såna triviala saker som att det är svårt att svälja och ögonen inte riktigt vill hålla sig öppna och så var det så klart även igår.

På planen stod fem taggade hundar varav en löptik. Den otroligt vackra schäfern Zinta som just nu är vackrare än någonsin tycker killarna på kursen.

bild27.jpg

Grrrrr! Hur jag än roterar bilden så hamnar den så här. Jag blir galen! Sorry!

Vi jobbade med stationer där hundarna får göra olika saker som vi tränat på under kursen och mellan varje övning gå tillbaka till filten där man ska vänta på att hunden "tigger" om att få jobba igen.

bild26.jpg

Texas var väldigt intresserad av Zinta men se slappna av på filten. Det kan han oavsett om det sitter en löptik en bit därifrån. Där har träningen verkligen gett resultat.

bild25.jpg

Även lilla Goliat ville umgås med Zinta och försökte få matte att förstå hur viktigt det var men han stannade på filten och jobbade så fint i övningarna.

bild24.jpg

Sköna Curry är en kasterad gosse och brydde sig inte så mycket. Jobbade som en gud under lektionen och slappnade av så fint.

Här ville jag så gärna visa underbara Viggo som är så otroligt följsam med sin matte men inte lyckas jag lägga in den väldigt korta filmen här inte.

Den finns på hundskolans fb istället https://www.facebook.com/LottasHundskola för det kunde jag få till. Deras samarbete och Viggos precision när han jobbar är så underbart att se. Hans matte har en tajming som är helt otrolig och är ett skolexempel på hur man jobbar med klicker. Han hängde inte riktigt med i början och det är egentligen ingen rättvis bild över deras otroliga samarbete. Får försöka visa det bättre vid ett annat tillfälle.

Igår fick dom förutom alla andra övningar lära sig att hoppa igenom rockringar och när det var en kvart kvar på lektionen valde alla hundarna att lägga sig och somna på sina filtar. Då brydde sig inte hanhundarna om löptiken längre. Dom orkade inte! :)

Ha en underbar dag!

Kram

 

28 feb 2013

Comments powered by Disqus